Alkollü tonik zararlı mı?

İçindekiler:

  1. Alkollü tonik zararlı mı?
  2. Tonik kullanmak zararlı mı?
  3. Tonik tek başına kullanılır mı?
  4. Hangi marka gazozlarda alkol var?

Alkollü tonik zararlı mı?

Alkollü tonikler; makyajı giderir, bakterileri önlemeye yardımcı olur. Çoğu dermatolog, basit alkol içeren herhangi bir ürünü düzenli olarak kullanmaktan kaçınmanız gerektiği konusunda hemfikir. Basit alkol içeren bir tonik, cildin koruyucu üst tabakasına zarar verebilir.

Tonik kullanmak zararlı mı?

Tonik zararları genel olarak yoktur ancak fazla kullanımı zararlıdır demiştik. Bu fazla kullanımda kasıt ise; bir kullanışta normal bir su miktarı kadar surata boca etmektir. Bunun yerine gayet orantılı ve az olacak şekli ile toniği kullanırsanız, yararını görebilirsiniz.

Tonik tek başına kullanılır mı?

Özellikle kuru bir cilde sahipsen başlarda, toniği günde sadece bir kez ve geceleri uygulamayı tercih edebilirsin. Toniğin aşırı kullanımı cildini daha fazla kurutabilir.

Hangi marka gazozlarda alkol var?

TÜBİTAK'ın laboratuar incelemelerinde 10 gazoz markasında alkol tespit edilmişti. Bu araştırmaya göre: “Uludağ'ın litresinde 1.56 gram, Akmina 1.28, Tansaş 1.16, Çamlıca 0.84, Fruko 0.76, Sensun 0.60, Sprite 0.56, Adese 0.48, Seven Up 0.44, Kipa 0.20 gram/litre alkol” bulunduğu tespit edildiği biliniyor.