Ahilik kültürünün meslek hayatına katkıları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Ahilik kültürünün meslek hayatına katkıları nelerdir?
  2. Ahilik Kültürü haftası nedir?
  3. Ahilik ilkeleri neden önemlidir?
  4. Ahilik teşkilatı kuralları nelerdir?
  5. Ahilik Şed Kuşatma Töreni nedir?
  6. Ahiligin Anadolu'daki kurucusu kimdir?

Ahilik kültürünün meslek hayatına katkıları nelerdir?

Ahilik kültürü, meslek ahlakının tarihimizdeki en önemli örneğidir. Bu kültürün yapı taşları olan sevgi, saygı, yardımlaşma, hayırseverlik, iş birliği, doğruluk, dürüstlük ve güvenilirlik gibi değerlerin tekrar hayat bulması; yaygınlaşması iş ve ticaret dünyasına dinamizm kazandıracaktır.

Ahilik Kültürü haftası nedir?

Ahilik Haftası kutlamaları he yıl eylül ayında Ahilik Kutlama Komitesinin belirlediği tarihlerde gerçekleştirilir.Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında; fuar, kermes, sergi, ikram ve benzeri faaliyetler gerçekleştirilir.

Ahilik ilkeleri neden önemlidir?

Anadolu halkının ekonomik ve kültürel yaşamında önemli bir boyut oluşturan Ahilik; dürüstlüğün, sevginin, dostluğun, yardımlaşmanın, hoşgörünün, bilginin ve dayanışmanın sanat ile birleşimidir. ... – İşe saygı ve çalışkanlık, yardımlaşma ve haksızlığın cezalandırılması da Ahilik kurumunun temel ilkeleri arasındadır.

Ahilik teşkilatı kuralları nelerdir?

Ahiliğin 7 Kuralı
  • Cimriliği bırakıp lütuf sahibi olmak.
  • Zulüm etmeyip sıcaklık ve yumuşak başlılıkla davranmak.
  • Hırstan uzaklaşıp kanaatkâr ve razı olmak.
  • Tokluk ve lezzet kapısını nefsin isteklerine kapatmak.
  • Halktan yana değil Hak'tan yana olmak.
  • Marifet sahibi olmak.
Daha fazla öğe...

Ahilik Şed Kuşatma Töreni nedir?

Kalfalıkta da üç yıl çalıştıktan sonra kişiler, ustalık almaya hak kazanırdı ve Ahilikte önemli bir yeri olan ŞED KUŞANMA TÖRENİ ile ustalığa yükseltilirdi. Usta, kalfasının gerekli mesleki becerileri ustalık düzeyine getirdiğine inanırsa ona ustalığını teklif ederdi ve törenle ustalık verilirdi.

Ahiligin Anadolu'daki kurucusu kimdir?

Kurmuş olduğu Ahilik Teşkilâtı ile sosyal, iktisadî ve siyasî hayatımızı etkileyen; Anadolu'nun vatanlaşmasında ve Osmanlı Devleti'nin kuruluşunda büyük rol oynayan, bu sebeple Türk-İslâm tarihinin önemli şahsiyetlerinden olan Ahi Evran 1171 (H.566) yılında İran'ın Batı Azerbaycan tarafında bulunan Hoy kasabasında ...