Triger zinciri hangi marka?

İçindekiler:

  1. Triger zinciri hangi marka?
  2. Eksantrik zinciri ile triger kayışı aynı mı?
  3. Hangi araçlarda triger kayışı yok?
  4. Gates triger seti hangi ülkenin?
  5. Triger zinciri kopması nasıl anlaşılır?
  6. Dizel araçlarda triger kayışı var mı?
  7. Otomatik araçlarda triger kayışı ne zaman değişir?
  8. Sökülen triger tekrar takılır mı?
  9. Triger değişiminde hangi parçalar değişir?
  10. Gates nasıl bir marka?

Triger zinciri hangi marka?

Triger seti birçok otomobil markasında farklı farklı muadil parçalar ile değişim yapılabilmektedir. Otomobil piyasasında en çok tercih edilen ürünler Gates,Dayco,Contitech, İna, SKF gibi markalardır.

Eksantrik zinciri ile triger kayışı aynı mı?

Eksantrik mili kayışı, zamanlama kayışı gibi isimlerle de anılan triger kayışı, motorun güvenliği ve performansı açısından hayati öneme sahip parçaların başında gelir. Zarar görmesi ya da kopması durumunda motorda telafisi güç arızalar olabileceği için triger kayışı ömrü de oldukça önemli bir konu olmayı başarır.

Hangi araçlarda triger kayışı yok?

Volkswagen Passat, Jetta - Audi A3, A4 - Skoda Octavia dizel motorlu araçlarda triger kayışı kullanmaktadır. Renault motoru kullanan Mercedes marka araçlarında dizel motorlarında triger seti bulunur. Araçların tümünde triger kayışı yoktur.

Gates triger seti hangi ülkenin?

Gates'in Avrupa'daki genel merkezi Lüksemburg, Lüksemburg'da. Şirket, Avrupa çapındaki satış bürolarının yanı sıra, bir dizi üretim ve dağıtım merkezine de sahiptir.

Triger zinciri kopması nasıl anlaşılır?

Zincirin Değişmesi Gerektiği Nasıl Anlaşılır? Triger zinciri genelde kopmadan değişimi geldiğini size sesli olarak hissettirir. Başlarda ufak metal sesi ile başlar ve daha sonra ise şıkır şıkır ses gelir. Daha da inat ederseniz muhtemelen ses artacak ve bir zaman sonra kopacaktır.

Dizel araçlarda triger kayışı var mı?

Araçların tümünde triger kayışı yoktur. ... Renault motoru kullanan Mercedes marka araçlarında dizel motorlarında triger seti bulunur. 1.3 multijet motorlu Fiat marka araçlar ve 1.3 CDTI motorlu Opel marka araçlar zamanlama ayarında zincir seti kullanmaktadır.

Otomatik araçlarda triger kayışı ne zaman değişir?

Triger Kayışı Değişimi Ne Zaman Yapılır? Triger kayışının değişimi sadece ömrünü doldurduğu zaman gerçekleştirilmez. 3 yıldan kısa süre içerisinde 90 bin kilometre katedildiyse triger kayışı kontrol edilir ve çoğunlukla değiştirilir. Kısacası 90 bin kilometre ya da 3 yıl içerisinde kayış değiştirilmelidir.

Sökülen triger tekrar takılır mı?

Eski kayışı tekrar takarak işinizi şansa bırakmış olursunuz. Zaten triger kayışının sökülüp takılması baya bir işçilik gerektirdiğinden maliyetlidir. Bu yüzden hazır eski kayış sökülmüşken yenisiyle değiştirmek en sağlıklı ve ekonomik olanıdır.

Triger değişiminde hangi parçalar değişir?

Triger zinciri bakımı esnasında değişiminin gerekli olabileceği başka parçalar da mevcuttur; ön krank keçesi, devirdaim su pompası, antifriz(motor soğutma sıvısı) şarj kayışı, şarj kayışı bilyası gibi.

Gates nasıl bir marka?

Gates dünya genelinde neredeyse tüm otomobil üreticilerinin tedarikçisidir. Gates kayış tahrik sistemleri, dünyanın dört bir yanındaki orijinal ekipman üreticileri tarafından tercih edilmektedir; bu da Gates'in otomotiv yedek parça piyasasına orijinal ekipmana eşdeğer ürünler sunmasını sağlar.