Uyku hapı almak zararlı mı?

İçindekiler:

  1. Uyku hapı almak zararlı mı?
  2. Uyku hapı reçeteli mi?
  3. Uyku hapı içince ne olur?
  4. Uyku ilaci kalbe zarar verir mi?
  5. Unisom 25 mg ne işe yarar?
  6. UNISOM hap ne işe yarar?

Uyku hapı almak zararlı mı?

Araştırmalar, uyku haplarının kalp krizi, kemik kırılması, bunama ve enfeksiyon risklerini artırdığını ortaya koydu. Arizona Eyalet Üniversitesi uyku araştırmacılarından Shawn Youngstedt, CNN'e yaptığı açıklamada “Uyku hapları sağlık açısından aşırı derecede risk taşıyor.

Uyku hapı reçeteli mi?

Piyasada satılan birkaç uyku ilacı dışında hemen hepsi yeşil reçete ile alınabiliyor. Reçeteli reçetesiz hepsinin tehlikeli yan etkileri var, ama en azından çoğu ilacı elinizi kolunuzu sallayarak girip eczaneden satın alamıyorsunuz.

Uyku hapı içince ne olur?

Uyku ilaçları ve sakinleştiricilerin baş ağrısı, yorgunluk, baş dönmesi, kas gevşemesi ve yorgunluğu, mide bulantısı ve ishal gibi hoş olmayan yan etkileri vardır. Beyin fonksiyonu kötüye gider. Maddeler seni sersemleştirebilir ve kaslarını gevşetir bundan dolayı dengeni kaybedip düşebilirsin.

Uyku ilaci kalbe zarar verir mi?

Nöroloji Uzmanı Dr. Nurhan Şahinkaya, doktorun yazmadığı uyku ilaçlarının kullanılmaması gerektiğini belirterek, "Basit bir uyku hapının kalpte ritim bozukluğuna ve ani durmalara yol açabilir" dedi.

Unisom 25 mg ne işe yarar?

UNISOM uykusuzluk ve uykuya dalma zorluğu çekenlerde gece uykusuna yardımcı olmak amacıyla kullanılır.

UNISOM hap ne işe yarar?

UNISOM gece uykusuna yardımcı olarak kullanılır. İçeriğindeki maddelerden herhangi birine duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır. Astma, glokom veya prostat bezi büyümesi olan kişilerde kullanılmamalıdır. Bu ilaç hamile veya bebek emziren kadınlar tarafından alınmamalıdır.