Kuru iğne tedavisini devlet ödüyor mu?

İçindekiler:

  1. Kuru iğne tedavisini devlet ödüyor mu?
  2. Hamilelikte kuru iğne tedavisi yapılır mı?
  3. Ağrı kesici boyun ağrısını geçirir mi?
  4. Bel fıtığına belden iğne nasıl yapılır?

Kuru iğne tedavisini devlet ödüyor mu?

Fibromiyalji rahatsızlıklarından kurtulmak için de tercih edilen bu tedavi yöntemi bugün etkili bir şekilde kullanılmaktadır. Pek çok tedaviye kombine edilebilen ek bir tedavi yöntemi olarak kabul edilse de etkinliği kanıtlanmıştır. Kuru iğne tedavisi sgk tarafından karşılanmamaktadır.

Hamilelikte kuru iğne tedavisi yapılır mı?

Belirli şartlara dikkat edildiğinde gebelerde ve kanserli hastalarda da rahatlıkla uygulanabilir. İğne fobisi olan hastalara da kuru iğne tedavisi uygulanabilir. Çünkü hasta iğneyi genellikle hissetmez ve iğne hastada uzun süre kalmaz. Bazen bu işlem bazen birkaç saniye bazen de birkaç dakika sürer.

Ağrı kesici boyun ağrısını geçirir mi?

Boyun ağrınız çok şiddetli değilse ilk birkaç gün ağrı kesici ilaç alabilir, boyun ve sırtınıza sıcak veya soğuk uygulama yapabilirsiniz. Ağrınız bu uygulamalara rağmen geçmiyorsa mutlaka bir uzmana başvurmanız gerekir.

Bel fıtığına belden iğne nasıl yapılır?

C kollu skopi denilen özel bir röntgen cihazı eşliğinde yapılmaktadır. Bu cihaz ile bel omurgası 3 farklı planda görüntülenerek iğne, doğru bir şekilde sinir kanalına yerleştirilir. İşlem ortalama 10 dakika sürmektedir. Hafif bir uyuşturma yapılarak hastanın işlem sırasında ağrı hissetmesi engellenir.