Rahim ağzında kist olur mu?

İçindekiler:

  1. Rahim ağzında kist olur mu?
  2. Vajinada beze neden oluşur?
  3. Iliskiden sonra vajinada Siskinlik neden olur?
  4. Vajinada kist tehlikeli mi?
  5. Vajinada kist varsa hamile kalınır mı?
  6. Akıntım çok pis kokuyor neden?

Rahim ağzında kist olur mu?

Rahim ağzında görülen kistler sık olarak yaşanabilir. Rahim ağzında bulunan kistler bir kanser belirtisi ya da bir tehdit olmayacaktır. Doğum yapmak ya da rahim ağzının travmaya maruz kalması kadınlarda bu kistlerin görülmesine yol açabilir. Kistlerin rengi beyaz ya da sarı olabilir.

Vajinada beze neden oluşur?

Bu bölgeyi ilgilendiren bakteriyel, viral ve mantar enfeksiyonları bezlerde büyümeye neden olur. Nadiren tümörler beze büyüme sebebi olur. Bazı durumlarda elimize gelen beze olarak düşündüğümüz şişliklerin sebebi başa olabilir. Genital bölgede ise lipom, fıtık olabilir.

Iliskiden sonra vajinada Siskinlik neden olur?

Vajinal şişmenin nedeni daha çok mantar enfeskiyonuna bağlanır ancak bu olası nedenlerden sadece biridir. Vajinal şişmeye alerjiler, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar (CYBE), kistler veya kaba ilişki neden olabilir.

Vajinada kist tehlikeli mi?

Rahim kistlerinin büyük çoğunluğunun işlevsel olduğu ve zamanla tedavi olmaksızın ortadan kalktığı söylenir. Bununla birlikte, bazı kistler yırtılabilir, bükülebilir, büyük ölçüde büyüyebilir ve ağrı veya komplikasyonlara neden olabilir.

Vajinada kist varsa hamile kalınır mı?

Genel olarak yumurtalık kisti kadınlar için olumsuz bir durum teşkil etmezler. Bu durum anne adayları için de geçerlidir. Kistler kronik haldeyken, anne adayında hali hazırda bir kist varken hamile kalmak olağandır.

Akıntım çok pis kokuyor neden?

Akıntı bazı enfeksiyonlarda koyu kıvamda ya da kötü kokulu olabilir. Maya kaynaklı veya bakteriyel enfeksiyonlar genellikle anormal akıntıya neden olur. Olağan dışı görünen ya da kötü kokan herhangi bir akıntı fark edildiğinde yapılacak en doğru şey bir sağlık kuruluşuna başvurmaktır.