Pınar hangi dil?

İçindekiler:

  1. Pınar hangi dil?
  2. Emaneten ne demek?
  3. Bağımsızlık ve özgürlük sözcüklerin anlamları nedir?
  4. Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir ne demek kısaca?
  5. Bağımsız ülke ne demektir?
  6. Eski Türkçede bağımsız ne demek?

Pınar hangi dil?

Pınar kelime kökeni Türkçe olan bir kelimedir. Bu bakımdan Pınar isminin detaylı açıklamasına Türk Dil Kurumu genel Türkçe sözlüğünden ulaşmak mümkündür. Pınar Ne Demek? Pınar isminin kelime manası, “suyun kaynayarak çıktığı yer” anlamına gelir.

Emaneten ne demek?

EMANETEN Nedir Anlami EMANETEN: Emanet yoluyla, emanet olarak. * Bir resmî daire tarafından bizzat, ihale şeklinde ve iltizam suretiyle olmayarak.

Bağımsızlık ve özgürlük sözcüklerin anlamları nedir?

Bağımsızlık ve özgürlük ne demek Özgürlük, her hangi bir şartla kısıtlanmaya bağlı olamayan düşünme ve davranma biçimidir. Özgürlük, herhangi bir kısıtlama ve zorlanmaya bağlı olmayan düşünce ve davranışları ifade eder. ... Bağımsızlık, bir devletin vatandaşlarını özgür şekilde yönetmesidir. Bağımsız olma durumudur.

Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir ne demek kısaca?

Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir diyen Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulmasında bu düşüncesinden güç almıştır. ... Bağımsız olmak,başka devletlerin himayesi altına girmemek,onların sömürgesi altında yaşamamak demektir.

Bağımsız ülke ne demektir?

Ülke, bir devletin egemenliği altında bulunan, başkenti ve bayrağı olan, genellikle bağımsız toprakların tümü, memleket, yurt. Ülkeler genellikle bağımsızdır. ...

Eski Türkçede bağımsız ne demek?

Bağımsız, hiçbir ortağı olmayan âmir, idareci.