Pisagor bağıntısı ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Pisagor bağıntısı ne işe yarar?
  2. Pisagor öğrencisini öldürdü mü?
  3. Pisagor teoreminin kaç ispatı var?
  4. Hipotenüs kuralı nedir?
  5. Karenin kenar uzunluğu ne kadardır?
  6. Karenin alanı kaç cm'dir?

Pisagor bağıntısı ne işe yarar?

PİSAGOR BAĞINTISI NE İŞE YARAR? Pisagor bağıntısını kullanarak dik üçgende dik kenarların uzunluğundan faydalanarak hipotenüsün uzunluğunu bulabiliriz. Daha geniş bir ifadeyle bir dik üçgende herhangi iki kenarın uzunluğunu biliyorsak üçüncü kenarın uzunluğunu bulabiliriz.

Pisagor öğrencisini öldürdü mü?

Pisagor ise günlerin hiçbir faydasını göremeyerek hiçbir kanıt gösterememiştir. Bu olaylardan sonra Pisagor öğrencisi Hippasus'u denize attırarak öldürtmüştür. Bu olay ise irrasyonel sayıların varlığının ortaya çıkışının ilk ateşi oldu.

Pisagor teoreminin kaç ispatı var?

Pisagor bir dik üçgenin dik kenar uzunluklarının kareleri toplamının hipotenüsün karesine eşit olduğunu bulmuştur. “Pisagor Teoremi” olarak bilinen teoremin kodlanmış 377 farklı ispatı yapılmıştır.

Hipotenüs kuralı nedir?

M.Ö. 570 - M.Ö. 495 tarihleri arasında yaşamış olan İyonyalı filozof (Pythagoras) Pisagor'un bulmuş olduğu ,dik üçgenlerde kenarlar arasındaki ilişkiyi anlatan bir kuraldır.Bir dik üçgende hipotenüsün uzunluğunun karesi, diğer dik kenarların uzunluklarının kareleri toplamına eşittir.

Karenin kenar uzunluğu ne kadardır?

Alanı verilen bir karenin bir kenar uzunluğunu; alanın karekökünü alarak bulabiliriz. Örneğin alanı 16 cm2 olan bir karenin bir kenarı 4 cm dir. Bunun sebebi; Karenin alanının yükseklik ile tabanının çarpılması yani “ a x a “ olmasıdır.

Karenin alanı kaç cm'dir?

Karenin alan formülü ise a^2'dir. Bir kenarı 15 cm olan karenin alanı, cm^2 olur.