Diş teli için hangi fırça?

İçindekiler:

  1. Diş teli için hangi fırça?
  2. Diş teli takanlar hangi macunu?
  3. Diş teli olanlar elektrikli diş fırçası kullanabilir mı?
  4. Ortodontik diş fırçası nasıl olmalı?
  5. En iyi diş fırçası nasıl olmalı?
  6. Diş teli normal fırça ile fırçalanır mı?
  7. Diş teli alt dişlere ne zaman takılır?
  8. Diş teli çıktıktan sonra ne takılır?
  9. Diş telinden sonra Damaklık ne kadar takılır?
  10. Retainer kaç yıl kalmalı?

Diş teli için hangi fırça?

Oral-B Ortodontik Diş Fırçası diş telleri ve dişlerden bakteri plağını gidermek için V şeklinde kılları kullanır. Diş teli fırçası olarak kullanabildiği gibi diğer ortodontik tedaviler ile ilgili tel ve braketleri temizlemek için de kullanılabilir. Diş telleri etrafında hareket etmeye yardımcı olur.

Diş teli takanlar hangi macunu?

Ortodontik tedavisi gören hastalar fluorid içeren diş macunları tercih edilmelidir.

Diş teli olanlar elektrikli diş fırçası kullanabilir mı?

Ortodontik Tedavi Gören (Diş Teli Kullanan) Bireyler İçin Birebir. Elektrikli diş fırçalarının baskı kontrolleri sayesinde baskıyı ayarlayabilir ve dişlerinizi acı hissetmeden rahatlıkla fırçalayabilirsiniz.

Ortodontik diş fırçası nasıl olmalı?

Diş fırçası, orta sertlikte olmalı ve kolay tutulabilir bir sapı olmalıdır. Fırçalarken dişler, diş etinden diş yönüne doğru fırçalanmalı ve diş eti sınırı temizliğine önem verilmelidir. Diş fırçası, fırçalamanın ardından iyice durulanmalı ve mümkünse kağıt havlu ile kurutulmalıdır.

En iyi diş fırçası nasıl olmalı?

Diş fırçası ne çok sert ne de çok yumuşak olmalıdır, ancak kişinin çok hassas bir diş eti varsa ya da hastaysa yumuşak kıllı fırçaları tercih etmesi uygundur, normal bir yetişkin tarafından kullanılan diş fırçasının orta sertlikte kıllara sahip olması ve baş kısmının ağza uygun büyüklükte olması gerekmektedir.

Diş teli normal fırça ile fırçalanır mı?

Diş teli varken dişler nasıl fırçalanmalıdır? Ortodonti tedavisi görenler diş tellerine zarar vermemek için kesinlikle yumuşak uçlu, küçük başlı ve düz diş fırçası kullanmalıdır. Elektrikli (şarjlı) diş fırçaları da orta hızda kullanıldığında diş telleri için güvenlidir.

Diş teli alt dişlere ne zaman takılır?

Bu sebeple kliniğimizde diş teli genelde 2 çeneye aynı anda takılmaz. Önce üst çeneden başlanır daha sonra alt çeneye geçilir. Bu yöntem toplam tedavi süresini değiştirmediği için hiçbir şey kaybedilmez ve daha rahat bir alışma ortamı sağlanır.

Diş teli çıktıktan sonra ne takılır?

Retainer tedavisi, dişlerin tedaviden sonra bozulmasını engellemek amacıyla, diş telleri çıkarıldıktan sonra başlayan, ortodonti tedavisinin pasif kısmıdır. Retainer tedavisi; dişlerin iç tarafına yapıştırılan ve hastayı rahatsız etmeyen ince bir tel ile, takılıp çıkarılabilen şeffaf bir dişlik kullanılarak yapılır.

Diş telinden sonra Damaklık ne kadar takılır?

Damaklık Tedavisi Süresi Sabit damaklık ve takıp çıkarılabilen damaklık doktor önerisiyle birlikte tedavinin belli bir aşamasında kullanılır. Yaklaşık 6 – 8 ay kullanılan damaklıklar, damağın ideal genişliğe ulaşmasının ardından çıkarılırlar.

Retainer kaç yıl kalmalı?

Lingual retainer uygulanıldığında, en az 5 yıl çıkartılmamalıdır. Çünkü bu yöntem rahatsızlık vermeyeceği gibi ağız hijyeninizi bozmayarak, dişlerinizin bozulmasının önüne geçerler. 2. Şeffaf plak: Şeffaf plaklar, takılıp ve çıkarılabilen apareylerdir.