Menisküs yırtığı nasıl tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Menisküs yırtığı nasıl tedavi edilir?
  2. Dizde menisküs yırtılması neden olur?
  3. Diz yırtılması ağrısına ne iyi gelir?
  4. Menisküs ameliyat olmadan geçer mi?

Menisküs yırtığı nasıl tedavi edilir?

Menisküs Yırtığı Nasıl Tedavi Edilir? Ani yaralanmada başlangıçta diz dinlendirilmeli, buz uygulaması ve kompresyon, bacağın yükseğe kaldırılması yapılmalıdır. Uzun dönemde hareket düzenlenmeli, steroid olmayan ağrı kesiciler kullanılmalı ve hasta fizyoterapiye alınmalıdır.

Dizde menisküs yırtılması neden olur?

Menisküs diz eklemleri arasında bulunan koruyucu kıkırdak dokudur. Dizin ani hareket ettirilmesi veya dize fazla ağırlık binmesi sonucu yırtılabilir. Menisküs yırtığı daha çok sporcularda görülmekle birlikte, yaş ilerledikçe bu doku zayıfladığı için çömelmek bile menisküs yırtığına neden olabilir.

Diz yırtılması ağrısına ne iyi gelir?

Zencefil, menisküs yırtığının neden olduğu ağrıları dindirme konusunda başarılı sonuçlar verir. Ilıyan zencefil suyunu diz bölgesine sürerek masaj yaptığınızda ise dokuların daha hızlı onarılmasına destek olabilirsiniz. Genel kas ve kemik sağlığını korumak için düzenli olarak zencefil çayı içmelisiniz.

Menisküs ameliyat olmadan geçer mi?

Dizlerde, ilerleyen yaş ve kiloya bağlı olarak ortaya çıkabilen hastalıklar arasında en sık görülen menisküs yırtıkları, ameliyatsız da tedavi edilebiliyor. Dizde derecesi düşük olan problemler ve stabil yırtıklar, egzersiz uygulamaları ve ilaç kullanımı ile iyileşebiliyor.