Selçuk Üniversitesi Bütünleme sınavına kimler girebilir?

İçindekiler:

  1. Selçuk Üniversitesi Bütünleme sınavına kimler girebilir?
  2. Selçuk Üniversitesi DD ile geçilir mi?
  3. Tek ders sınavı nedir SÜ?
  4. Selçuk Üniversitesi ders geçme notu kaç?
  5. Tek ders sınavı Ne Zaman Selçuk Üniversitesi?
  6. Selçuk Üniversitesi şartlı geçme nedir?
  7. Şartlı geçmek ne demek?
  8. SÜ geçme notu kaç?
  9. Necmettin Erbakan Üniversitesi ders geçme notu kaç?
  10. Tek ders sınavına giremedim ne yapmalıyım?
  11. Selçuk Üniversitesi vizeye girmeyen büte girebilir mi?
  12. Şartlı geçmek için hangi ortalama?
  13. Konya Üniversitesi geçme notu kaç?

Selçuk Üniversitesi Bütünleme sınavına kimler girebilir?

c) Bütünleme sınavı: Bütünleme sınavına, final sınavına girme hakkına sahip olup da sınava girmeyen veya girdiği halde yeterli başarıyı sağlayamayan, anasanat dalı derslerinde CC ve daha düşük, diğer derslerde ise DC ve daha düşük not alan öğrenciler girebilir.

Selçuk Üniversitesi DD ile geçilir mi?

Dönem ortalamanızın 4 üzerinden 2 ve üzerinde olduğu durumlarda DD ve DC harf notlu dersler geçilebilir. Ortalamanın yetmediği durumda ise bu derslerden kalınır ve bir sonraki yıl bu dersler yeniden alınır.

Tek ders sınavı nedir SÜ?

Tek ders sınavı: Kayıtlı olunan lisans/ön lisans programının ders planındaki derslerin tamamına ders kaydı yaptırdığı ve ağırlıklı genel not ortalaması 2.00 ve üzerinde olduğu halde bir adet başarısız (FF/FD/K notlu) dersi olduğu için mezun olamayan öğrenciler için veya ağırlıklı genel not ortalaması 2.00'ın altında ...

Selçuk Üniversitesi ders geçme notu kaç?

Üniversitemizde BDS uygulanan tüm dersler için alt sınır not 40'tır. HBN'si 40'ın altında kalan öğrenciler doğrudan FF alarak başarısız olurlar.

Tek ders sınavı Ne Zaman Selçuk Üniversitesi?

4. Ortak zorunlu dersler haricindeki derslerin tek ders sınavları 28 Temmuz 2021 tarihinde yapılacaktır. Yazılı sınav ve ödevler uzaktanegitim.selcuk.edu.tr, çevrimiçi sınavlar uzaktansinav.selcuk.edu.tr adresi üzerinden yapılacaktır.

Selçuk Üniversitesi şartlı geçme nedir?

DC, DD notlarından birini alan öğrencinin bu derslerden başarılı sayılabilmesi için dönem/yıl ağırlıklı not ortalamasının 2.00 olması gerekir. Aksi takdirde bu dersleri tekrar ederler. (2) Şartlı geçer (DC, DD) notlar ile ilgili değerlendirme bütünleme sınavları sonrasında yapılır.

Şartlı geçmek ne demek?

Şartlı/ Koşullu Geçme: Dersinizin harf notu CD DC yada DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektir. Bu şekilde geçmenin koşulu ise bir sonraki dönem Genel Not Ortalamanızı 2.0'ın üzerinde getirmeniz gerekmektedir.

SÜ geçme notu kaç?

Öğrencinin bir dersten doğrudan ve ya şartlı geçebilmesi için, final ve ya bütünleme sınavından 100 tam puan üzerinden en az 30 puan almış olması gerekir.

Necmettin Erbakan Üniversitesi ders geçme notu kaç?

Üniversitemizde vize sınavı %40 ve final sınavı %60 etki etmektedir. Ders geçme notu ise 60 puandır. Eğer not ortalamanız 2.50 üstünde ise not ortalamanız 55-60 arasındaki derslerden ortalama ile geçmiş olursunuz.

Tek ders sınavına giremedim ne yapmalıyım?

Öğrenci İşleri tek ders sınavı notlarını öğrenci bilgi sistemine işlerler. Tek dersten başarısız olan öğrenciler tek ders sınavına girmek için dilekçelerini Dekanlığa verirler.

Selçuk Üniversitesi vizeye girmeyen büte girebilir mi?

MADDE 11 – (1) Sınavlar ara sınav, final sınavı, bütünleme sınavı, tek ders sınavı, muafiyet sınavı ve mazeret sınavlarıdır: ... Bu sınava final sınavına girme hakkına sahip olup da sınava girmeyen veya girdiği halde sınavda yeterli başarıyı sağlayamayan ve DC notu dahil, daha düşük not alan öğrenciler girebilir.

Şartlı geçmek için hangi ortalama?

Şartlı/ Koşullu Geçme: Dersinizin harf notu CD DC yada DD ise bu derslerden koşullu olarak geçmişsiniz demektir. Bu şekilde geçmenin koşulu ise bir sonraki dönem Genel Not Ortalamanızı 2.0'ın üzerinde getirmeniz gerekmektedir.

Konya Üniversitesi geçme notu kaç?

Öğrencinin bir dersten başarılı olabilmesi için genel sınav/bütünleme sınavından 100 tam puan üzerinden önlisans programlarında en az 30 puan ve lisans programlarında en az 35 puan alması gerekir. Bu puanı alamayan öğrencinin başarı notu FF'dir.