Bağırsak yırtılması kendiliğinden geçer mi?

İçindekiler:

  1. Bağırsak yırtılması kendiliğinden geçer mi?
  2. Bağırsak yırtılması ne demek?
  3. Bağırsakların yapışması neden olur?
  4. Bağırsak bükülmesi neden olur?
  5. Bağırsak nasıl düğümlenir?

Bağırsak yırtılması kendiliğinden geçer mi?

MAKAT ÇATLAĞI - ANAL FİSSUR Kasılı kalan makat kası bir sonraki tuvalette tuvaletin geçişi esnasında daha fazla yırtığa neden olmaktadır. Daha fazla yırtılma daha fazla kasılmaya neden olmakta ve bu şekilde kısır döngü nedeniyle yırtık genellikle kendi kendine iyileşememektedir.

Bağırsak yırtılması ne demek?

Bağırsak düğümlenmesi (volvulus) sağlığı ciddi şekilde tehdit eden bir durumdur. Düğümlenen bağırsak dokusunda kan akımı bozulabilir. Bağırsak beslenmesi bozulması, bağırsak dokusunun ölmesine (kangren), bağırsağın delinmesine (yırtılmasına) ve bağırsak içindeki maddelerin karın boşluğuna yayılmasına neden olabilir.

Bağırsakların yapışması neden olur?

En sık karşılaşılan sindirim sistemi hastalıklarından olan kabızlık tuvalete çıkamama sorunudur. Kabızlık sonucunda kişide bağırsaklar işlevini yerine getiremez. Bunun sonucunda ise boşaltım sistemi yeterince iyi çalışmaz. Uzun süreli devam eden kabızlık probleminde bağırsak yapışması görülebilir.

Bağırsak bükülmesi neden olur?

Bağırsak düğümlenmesinin tam olarak neden kaynaklandığı bilinmese de, genellikle viral enfeksiyonlar sonucunda oluşan bir rahatsızlık olduğu ifade edilir. Bağırsak düğümlenmesi öncesinde üst solunum yolu enfeksiyonu geçirmiş olmak hastalarda karşılaşılan durumlardandır.

Bağırsak nasıl düğümlenir?

Bağırsağın çoğu zaman kendi etrafında ve bir başka bağırsak (barsak) bölümü (segmenti) etrafında dönerek kendi kendine düğümlenmesi olayına bağırsak düğümlenmesi (volvulus) adı verilir. Bu dönme sonucu bağırsağın dönme bölgesindeki kan akımı - beslenmesi bozulabilir.