Mesanede kitle neden olur?

İçindekiler:

  1. Mesanede kitle neden olur?
  2. İdrar kesesi kanseri nedir?
  3. Mesane nasıl çalışır?
  4. İdrar yolu enfeksiyonu kansere yol açar mı?

Mesanede kitle neden olur?

Özellikle mesanenin iç yüzeyindeki hücrelerin kontrol çoğalmasına bağlı olarak gelişen mesane tümörü, idrar kesesinde kitle oluşmasına neden olur. Mesane kanseri 3 çeşittir; Üropiteliyal karsinom: Mesane duvarını kaplayan hücrelerde görülen bir kanser çeşididir.

İdrar kesesi kanseri nedir?

Mesane kanseri nedir? Vücuttaki asıl görevi idrarı depolamak olan mesane yani idrar kesesi, içi boş idrar ile doldukça esneyebilen bir organdır. Mesane kanseri genellikle mesanenin iç yüzünü döşeyen mukozanın ürotelyal hücrelerinden başlar. Mesane tümörleri kötü huylu veya iyi huylu olabilmektedir.

Mesane nasıl çalışır?

Sfinkteri gevşettiğimizde mesane çıkımı açılır ve aynı zamanda mesane duvarındaki adale kasılır ve idrarı dışarı iter. İdrarın tümü boşaldığında, sfinkter yeniden kapanır ve mesane duvarındaki kas kasılması biter ve gevşer. Mesanedeki idrar vücut dışına üretra denilen küçük bir tüple atılır.

İdrar yolu enfeksiyonu kansere yol açar mı?

Kronik veya tekrarlanan idrar enfeksiyonları veya enflamasyonları (sistit) - uzun süreli idrar sondası kullanımında oluşabileceği gibi – skuamöz hücreli mesane kanseri riskinizi artırabilir.