Kimler ihbar ikramiyesi alamaz?

İçindekiler:

  1. Kimler ihbar ikramiyesi alamaz?
  2. Damga vergisi nasıl öderim?
  3. Stopaj ödemesi nereden yapılır?
  4. Ihbar ikramiyesi vergiye tabi mi?
  5. Vergi ihbar ödül ne kadar?

Kimler ihbar ikramiyesi alamaz?

1905 sayılı Kanun'da herhangi bir hüküm olmamakla birlikte 01.06.1989 tarihli ve 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu'nun 43'üncü maddesinde yer alan; “Meslek mensupları ve bunların yanlarında çalışanlar, işleri dolayısıyla öğrendikleri bilgi ve sırları ifşa edemezler, ...

Damga vergisi nasıl öderim?

Damga vergisi pul yapıştırılması, makbuz karşılığı, istihkaktan kesinti yapılması şekli ve basılı damga konulması şekillerinden biriyle ödenebilir. Damga vergisinin 3 farklı ödeme yerleri bulunmaktadır. Damla vergisi Vergi Dairelerine ödenebilir. İkinci ödeme yeri ise anlaşmalı bankalardır.

Stopaj ödemesi nereden yapılır?

İster gelir vergisi olsun ister kira stopajı, tüm stopaj türleri vergi dairelerine ödenebilir. Ayrıca şubelere gidip bireysel olarak vergi yatırmanın yanı sıra anlaşmalı bankaların mobil bankacılık ya da internet bankacılığı hizmetleri aracılığıyla da ödemeniz gereken tutarı yatırabilirsiniz.

Ihbar ikramiyesi vergiye tabi mi?

İhbar ikramiyesinin ikramiyeyi alan kişi açısından vergiye tabi olup olmadığı konusu 105 no'lu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile çözüme bağlanmış bulunmaktadır. Buna göre ikramiye gelirin unsurları arasında olmadığından Gelir Vergisine tabi değildir.

Vergi ihbar ödül ne kadar?

Buna göre, geçen yıl vergi kaçıranları ihbar edenlerin sayısı 441 olurken, 2018'de bu sayı 391 olarak gerçekleşmişti. İhbarı doğru çıkan kişilere kesinleşen verginin yüzde 10'u oranında ödeme yapılırken, 2019'da ihbarda bulunanlara yapılan ikramiye ödemesi 12 milyon 3 lira olarak hesaplandı.