Dini nikahta şahitler nasıl olmalıdır?

İçindekiler:

  1. Dini nikahta şahitler nasıl olmalıdır?
  2. Imam nikahı için kaç şahit gerekir?
  3. Resmi nikah şahitleri kimler olabilir?
  4. Resmi nikahta kadın şahit olur mu?
  5. Nikah şahidim kim olsun?

Dini nikahta şahitler nasıl olmalıdır?

Nikahta taraflar kadar şahitler de çok önemlidir. Aklı başında, Müslüman şahitler olmadan imam nikahı kıyılamaz. Müslüman iki erkek veya Müslüman 2 kadının şahit olması gerekmektedir. Delilerin ve çocukların şahitlikleri kabul olmaz.

Imam nikahı için kaç şahit gerekir?

Önce evlenecek olan erkek ve evlenecek olan hanımın evlenmelerine engel herhangi resmi ve dini bir şey olmamalıdır. İmam nikahı için iki şahit olmalıdır; ortada bir mehir olacak. Kadının boşanma durumunda elinde kalacak maddi güvence, maddi imkandır.

Resmi nikah şahitleri kimler olabilir?

Hemen söyleyelim: 18 yaş altı bireyler ve akli dengesi yerinde olmayan kişilerin nikah şahidi olabilmesi mümkün değildir. ... Birçok belediyede anne-babanın nikah şahidi olması durumunda iki şahit daha bulunması şartı bulunur. Ancak anne-baba dışında tüm akrabaların nikah şahidi olması mümkündür.

Resmi nikahta kadın şahit olur mu?

Bu akdi tamamlayan şartlar vardır. Bu şartlardan bir tanesi de nikâh kıyılırken iki erkek veya bir erkek iki kadın şahidin merasimde hazır bulunmasıdır. ... İmam Muhammet (rhm) da, biz de bu hükmü kabul ediyor ve iki erkek veya bir erkek iki kadın şahit olmadan nikâhın olmayacağını ifade ediyoruz, demiştir.

Nikah şahidim kim olsun?

Kimler nikah şahidi olabilir. Nikah şahitliği yapacak kişinin akıl sağlığının yerinde olması yeterlidir. Gelin ve damadın annesi, babası, kardeşi veya çocuğu dahi nikah şahidi olabilir. Nikah şahidi, nikahın öneminin farkında olmalı, sorumlu bir şekilde nikah öncesi hazır bulunmalıdır.