Turp tohumu bal karışımı nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Turp tohumu bal karışımı nasıl yapılır?
  2. Turp bal karışımı ne işe yarar?
  3. Turp çekirdeği ne işe yarar?
  4. Turp tohumu yenir mi?
  5. Kara turpun faydaları ve zararları nelerdir?
  6. Turpu nasıl tüketilmeli?
  7. Isırgan otu tohumu ne işe yarar?
  8. Siyah turp hangi hastalığa iyi gelir?

Turp tohumu bal karışımı nasıl yapılır?

200 gr. bal ile 100 gr. dövülmüş turp tohumunu karıştırın. Bu karışımı sabahları ve akşamları olmak üzere günde 2 kez tüketin. Erken boşalmanın önüne geçecektir.

Turp bal karışımı ne işe yarar?

Akciğerleri kuvvetlendirir, karaciğer hücrelerini uyarır, safra kesesinin boşalmasını sağlar. Diş etlerinin kanamasını önler, iştah açar ve hazmıkolaylaştırır ve kan yapar. İdrar söktürür ve sinir sistemini dinlendirir, bronşitlerde, astım, boğmaca ve romatizma da etkilidir.

Turp çekirdeği ne işe yarar?

Turp tohumunun faydaları şunlardır; Turp tohumu kanser hücrelerinin oluşumunu engelleyerek kanser olmayı engelleyen bir tohumdur. İçerdiği lif zenginliği sayesinde sindirim sistemini düzenlemektir. Kabızlığı önlediği gibi ishal durumlarına da engel olmaktadır.

Turp tohumu yenir mi?

Bu amaçla bir çay kaşığı turp tohumunun su yardımıyla yutulması öneriliyor. Yapılan bilimsel çalışmalarda tohumların oksidatif hasarı giderici (antioksidan), kansere karşı koruyucu (kemopreventif), iltihap giderici (antienflamatuvar) etkileri bulunduğu ortaya konulmuş.

Kara turpun faydaları ve zararları nelerdir?

- İçerdiği zengin lif sayesinde daha çabuk kilo vermeye yardımcı olurken kabızlığı önler. - Yüksek tansiyonun düşmesine etkili olan potasyum içermektedir. - Düzenli olarak her gün siyah turp yemek aynı zamanda cildin nem dengesini sağlar. - İyot açısından zengin olan siyah turp, guatr hastalığına karşı koruyucudur.

Turpu nasıl tüketilmeli?

Bunun için turpun suyunu sıkın biraz şeker ilave edip bekletin. Sabahları meyve suyu olarak tükettiğinizde solunum sistemi enfeksiyonları için mükemmel bir ilaç olduğunun farkına varacaksınız. Siyah turp, böbrek ve safra kesesinde oluşabilecek taşlara karşı doğal bir çaredir.

Isırgan otu tohumu ne işe yarar?

Isırgan otu tohumu, böbrek taşı oluşumunu önler. Bu tohum, safra kesesi ve mesanede taş ve kum oluşumunu engeller. Kan dolaşımını hızlandırır ve kanın temizlenmesine yardımcı olur. Isırgan otunun içinde yüksek oranda C vitamini bulunur.

Siyah turp hangi hastalığa iyi gelir?

- İyot açısından zengin olan siyah turp, guatr hastalığına karşı koruyucudur. - Tüketildiğinde uzun süre tok tutar, bu sayede zayıflamaya yardımcı olur. - Siyah turp özellikle öksürüğe karşı doğal ilaç olarak kullanılır. Balla karıştırılan siyah turpun suyu öksürüğü anında kesme özelliği vardır.