Naksibendilik nedir kısaca tanımı?

İçindekiler:

  1. Naksibendilik nedir kısaca tanımı?
  2. Nakşibendi tarikatının amacı nedir?
  3. Nakşibendi yolu nedir?
  4. Nakşibendilik öncüsü kimdir?
  5. Silsile i Zeheb ne demek?

Naksibendilik nedir kısaca tanımı?

Nakşibendilik (Osmanlıca: نقشبندیه Nakşbendiye), Abdulhalik-ıl Güjdevani tarafından sistemleştirilen, Muhammed Bahauddin Şah-ı Nakşibendi'nin isim babası olduğu Sünni İslam dini tarikatı. "Nakış yapan" anlamına gelen Nakşibend, Nakşibendi mürşidlerinin, kalbi dünyadan ahirete bağladığı düşünüldüğü için bu adı almıştır.

Nakşibendi tarikatının amacı nedir?

Nakşibendi tarikatı nedir? Nakşibendi büyüklerin” Bizim İşimiz Çözmek Ve Bağlamaktır. Bize Gelenlerin Kalbini İplik İplik Dünyadan Çözer, İplik İplik Ahirete Bağlarız” diyerek Nakşibendi yolunun amaç ve gayesini Allah'ın rızası, Kur'an ve Peygamber sevgisini kalbe nakşedip, nefsi terbiye etmektir.

Nakşibendi yolu nedir?

Silsile-i Sâdât, Peygamber Muhammed'in kendisinden sonra yerine vekâlet edeceğini hadislerinde haber verdiğine inanılan evliyâların oluşturduğu zincirdir. Günümüzde Nakşibendi Tarikatı'nın kollarına ait farklı birçok "Silsile-i Saadat" mevcûttur.

Nakşibendilik öncüsü kimdir?

Burası, İslâm dünyasında yaygınlık bakımından Kadirîlik'ten sonra ikinci ama siyasî güç olarak birinci tarikati Nakşibendîlik'in kurucusu Muhammed bin Muhammed Bahaeddin el-Buharî'nin, yani Bahaeddin-i Nakşibend'in Buhara'daki türbesi...

Silsile i Zeheb ne demek?

Allahü Teala Maide surasinin 35. ayeti kerimesinde '' Ey iman edenler , Allah'tan korkun ve ona yaklaşmaya vesile arayın ve onun yolunda mücadele edin ki felaha erebilirsiniz.'' buyurmuştur. Bu üründen 310 adet satın alınmıştır.