Civic otomatik vites l ne demek?

İçindekiler:

  1. Civic otomatik vites l ne demek?
  2. Nissan Qashqai Otomatik Vites l ne demek?
  3. Otomatik viteste D3 ve D4 ne demek?
  4. Bisiklet Vitesi kaçta olmalı?
  5. Otomatik arabada PRND ne demek?
  6. Vites 1 2 3 nedir?

Civic otomatik vites l ne demek?

Eğer fren kullanmadan motor freni ile yavaşlamak istiyorsanız L ya da S modunu kullanmanız gerekir. L düşük devir anlamına gelir, S ise spor modu simgeler. Bazı Honda araçlarda sadece S modu da olabilir ama yokuş aşağı kullanımda motor freni yapmak isterseniz L ile aynı amaca hizmet eder.

Nissan Qashqai Otomatik Vites l ne demek?

L (Low): Ağır devir demektir. Bu modda araç hep 1. viteste gider. Ne kadar hızlanırsanız hızlanın vitesi değiştirmeyecektir.

Otomatik viteste D3 ve D4 ne demek?

( D4 ) : Drive / Sürüş. ( D ) pozisyonuyla aynıdır. İleri gitmek için kullanılan vitestir. Bu pozisyonda vitesler, aracın hızına göre, en düşük vites ile en yüksek vites aralığında otomatik olarak değişir. ( D3 veya 3 ) : Drive / Sürüş.

Bisiklet Vitesi kaçta olmalı?

Ön dişli ortadayken arkadan 4-5-6 vites. Ön dişli 3. vitesteyken arka dişliden 7-8 vites kullanılmalı. Ön vites ile arka vites çapraz olmamalıdır.

Otomatik arabada PRND ne demek?

Tork konverteri debriyajın işlevini yapar. Bir otomatik şanzımanda 3-4 ya da 5 ileri veya 7 ileri vites bulunur. Bu vitesler P-R-N-D harfleriyle ifade edilir. P harfi park halinde olmayı, R harfi geri vitesi, N harfi ekonomik bekleyişi ve D harfi de ileri hareket etmeyi ifade eder.

Vites 1 2 3 nedir?

P - Park (Park etmek): Arabanın tamamen durmasını istediğiniz zaman vites kolu P konumunda olmalı. R - Reverse (Ters / Geri): Arabanın geri gitmesini gerektiği anlarda vites kolu R konumunda olmalı. ... 1-2-3 rakamları ise aracın sabit viteslerini gösterir.