Endol ilaç ne için kullanılır?

İçindekiler:

  1. Endol ilaç ne için kullanılır?
  2. Endol tablet nasıl kullanılır?
  3. Indometazin Ne ilacı?
  4. Hamileler Endol kullanabilir mi?
  5. Salazopyrin zararları nelerdir?
  6. Salazopyrin nasıl kullanılır?
  7. Indometazin ne işe yarar?
  8. Indometazin ne zaman kullanılır?
  9. Buscopan nedir ne işe yarar?
  10. Hamile kadın fitil kullanabilir mi?
  11. Salazopyrin uzun süre kullanılır mi?
  12. Salazopyrin Yan Etkisi ne zaman başlar?
  13. Salazopyrin kullanırken nelere dikkat edilmeli?
  14. Salazopyrin ne kadar sürede etki eder?
  15. Sulfasalazin ne işe yarar?

Endol ilaç ne için kullanılır?

ENDOL, akut ve kronik romatoid artrit, ankiloz ile birlikte olan veya olmayan spondilit, osteoartrit ve kalça mafsalının dejeneratif hastalıklarında; gut'ta; peritendonit, kapsülit, bursit, sinovit, tendosinovit gibi akut ve kronik hastalıklarda, ayrıca psoriasis ile birlikte görülen artrit'de kullanılır.

Endol tablet nasıl kullanılır?

ENDOL, tercihen yemeklerde veya yemeklerden hemen sonra alınmalıdır. İleri derecede böbrek hastalığı olan kişilerde indometazin kullanımının bulunduğu kontrollü klinik çalışmalara ait veriler mevcut değildir. Bu sebeple ileri derecede böbrek hastalığı olan kişilerde Endol Kapsül kullanılması önerilmez.

Indometazin Ne ilacı?

İndometazin, indol türevi bir non steroidal antienflamatuar ilaç olan paraklorobenzoil-metoksi-metilindol-asetik asidin genellikle kullanılan adı.

Hamileler Endol kullanabilir mi?

Bununla birlikte aspirin veya indometazin (Endol®, Endosetin® vb) içeren ağrı kesicilerin hamileliğin son 1-1.5 ayında bebeğinizin kalbinden akciğerlerine giden damarlarda meydana getirebileceği değişiklikler nedeniyle kullanılması önerilmez.

Salazopyrin zararları nelerdir?

Ciltte döküntü, kaşıntı, saç dökülmesi • Baş ağrısı, sersemlik hissi. Mide ağrısı, bulantı, kusma. Anemi (kansızlık), halsizlik, çabuk yorulma. Trombosit (kan pıhtılaşma hücreleri) sayısında azalma ve buna bağlı kanama riski.

Salazopyrin nasıl kullanılır?

- SALAZOPYRİN sadece ağızdan alınır. - SALAZOPYRİN yeterli miktarda su ile yutulmalıdır. Tabletler gün boyunca düzenli aralıklarla, yemeklerle birlikte, kırılmadan ve çiğnenmeden alınmalıdır. Değişik yaş grupları: Çocuklarda kullanımı: SALAZOPYRİN dozu kiloyla orantılı olarak hesaplanır.

Indometazin ne işe yarar?

İndometazin indol asetik asit türevi non-steroidal antiinflamatuvar (NSAİİ) bir ilaçtır1. İndometazin romatoid artrit, osteoartrit, gut artriti, bursit, tendinit, travmatik sinovit ve ankilozan spondilit gibi inflamatuvar hastalıkların tedavisinde kullanılmaktadır2.

Indometazin ne zaman kullanılır?

bir nonsteroid antienflamatuar olmasına rağmen sadece baş ağrısı (migren) ve eklem ağrıları (romatoid artrit) için değil patent duktus arteriozus, polihidramniyoz tedavisinde ve prematür doğumun geciktirilmesinde kullanılır.

Buscopan nedir ne işe yarar?

BUSCOPAN PLUS aşağıdaki organların kaslarında meydana gelen ani, şiddetli nöbetler şeklindeki kasılmaların (spazm) geçirilmesi ve hissedilen ağrının giderilmesi için kullanılır: • Mide • Bağırsaklar • İdrar kesesi ve idrar yolları • Safra kanalları Page 2 2 / 10 BUSCOPAN PLUS kadınlarda üreme sistemi organlarının ...

Hamile kadın fitil kullanabilir mi?

Eğer anne adayına yapılan muayenede rastlanmış olan bir mantar enfeksiyonu bir şikâyet yaratmıyor ise tedavi etmeye de gerek yoktur. Ancak şikâyetler belirgin ise gebelik döneminde kullanıma uygun olan krem ve fitil ile tedavi edilebilir.

Salazopyrin uzun süre kullanılır mi?

Salazopyrin etkisi geç başlayan bir ilaç olup, tedaviden fayda görebilmeniz için 4-8 hafta süre ile ilacı kullanmanız gerekmektedir.

Salazopyrin Yan Etkisi ne zaman başlar?

Etkisi genel olarak 5-6 hafta süreyle kullanıldıktan sonra ortaya çıkar. Bu ilaç yapısında “Sulfonamid” isimli bir madde içerdiği için, bu maddeye alerjisi olduğu bilinen hastalarda kullanılmamalıdır. Gecikmiş tipte alerjiye neden olabilir.

Salazopyrin kullanırken nelere dikkat edilmeli?

Mide yakınmaları önlemek amacıyla yemekten sonra bol suyla alınmalıdır. Bu tedavi sırasında bol sıvı tüketilmelidir. Bol sıvı alınmazsa böbrek taşı oluşumuna yol açabileceği aklıda tutulmalıdır. İlaç güneşe karşı hassasiyeti arttırdığı için güneşten korunmalı ve güneş koruyucu krem kullanılmalıdır.

Salazopyrin ne kadar sürede etki eder?

Etkisi genel olarak 5-6 hafta süreyle kullanıldıktan sonra ortaya çıkar. Bu ilaç yapısında “Sulfonamid” isimli bir madde içerdiği için, bu maddeye alerjisi olduğu bilinen hastalarda kullanılmamalıdır. Gecikmiş tipte alerjiye neden olabilir.

Sulfasalazin ne işe yarar?

Sulfasalazin, romatoid artrit, ülseratif kolit ve Crohn hastalığının dahil olduğu hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaç. Romatoid artrit için başlangıç tedavisi olarak kabul edilir.