Evde cemaatle cuma namazı kılınır mı?

İçindekiler:

  1. Evde cemaatle cuma namazı kılınır mı?
  2. Cuma namazını kılamayan öğle namazını ne zaman kılar?
  3. Cuma yerine öğle namazı kılınır mı?
  4. Cuma namazı kılınırken evde öğle namazı kılınır mı?

Evde cemaatle cuma namazı kılınır mı?

EVDE CUMA NAMAZI KILINIR MI? Diyanet'ten yapılan açıklamaya göre Cuma namazının cemaatle cami ve mescitlerde eda edileceği belirtildi. Yani evde tek başına cuma namazı kılınması mümkün değil. Bununla birlikte sağlık problemi olanlara ise Cuma namazının farziyeti bulunmuyor.

Cuma namazını kılamayan öğle namazını ne zaman kılar?

Hapis, esaret, yolculuk, hastalık gibi şer'î mazeretler sebebiyle cuma namazını kılamayan kimse öğle namazını kılar. Ancak cuma namazının kılınmasından sonra öğleyi kılması müstehap görülür. Çünkü cuma namazına engel olan mazeretin ortadan kalkıp namaza katılması ihtimal dâhilindedir.

Cuma yerine öğle namazı kılınır mı?

Bu namazın, özel hanelerde kılınması caiz değildir. ... Bu süreçte cuma namazı yerine münferiden öğle namazlarının kılınması, İslam'ın şiârı olan ezanların okunmaya devam edilmesi ve gerekli tedbirler alınarak camilerin münferiden namaz kılmak isteyenler için açık bulundurulmasının uygun olacağına karar verilmiştir.

Cuma namazı kılınırken evde öğle namazı kılınır mı?

Bu süreçte cuma namazı yerine öğle namazının kılınması yeterlidir” dedi. Yani cuma öğlen namazı evlerde bireysel olarak, öğle namazı şeklinde kılınacak.