Vakıf kültürü nedir kısaca?

İçindekiler:

  1. Vakıf kültürü nedir kısaca?
  2. Vakfın kuruluş amacı nedir?
  3. Vakıf Mütevelli Heyeti nasıl seçilir?
  4. Vakıf senedinde değişiklik nasıl yapılır?
  5. Vakıf Genel Kurulu kaç yılda bir yapılır?
  6. Mütevelli heyeti üyeleri maaş alır mı?
  7. Mütevelli heyeti üyesi ne demek?
  8. Vakıf Mütevelli Heyeti ne zaman sonuçlanır?
  9. Sosyal Yardımlaşma Vakfı mütevelli heyeti kimlerden oluşur?
  10. Hane yardımı kaç ayda bir verilir?
  11. Üniversite mütevelli heyeti kimlerden oluşur?
  12. Mütevelli Heyeti kim tarafından seçilir?
  13. Üniversite Yönetim Kurulu kimlerden oluşur?

Vakıf kültürü nedir kısaca?

Maddî bir karşılık beklemeden başkalarına yardım etmek gibi, ulvî ve fevkalâde bir düşüncenin mahsûlü olan vakıf kurumu, binlerce yıldır insanın hizmetindedir. Yardımlaşma duygusu ve düşüncesinin şekillenmesinde, kültür ve din en belirgin âmillerdir.

Vakfın kuruluş amacı nedir?

Asıl amaçları; toplumsal dayanışma ve yardımlaşmayı sağlamaktır. Amaçlarının içinde güçsüz durumda olanları desteklemek, güçlendirmek ve onların sosyal ve ekonomik durumlarını düzeltmek de vardır .

Vakıf Mütevelli Heyeti nasıl seçilir?

Vakfın mütevelli heyeti, ekli listede adları yazılı gerçek kişilerden oluşan 5 kişidir. Mütevelli heyet üyeliğinin ölüm, istifa ya da başka bir nedenle boşalması halinde, boşalan üyeliklere yönetim kurulunca teklif edilen ve mütevelli heyet tarafından kabul edilen kişiler seçilir.

Vakıf senedinde değişiklik nasıl yapılır?

RESMİ SENET DEĞİŞİKLİĞİ: Madde 18- Vakıf senedinde yapılacak değişiklikler yönetim kurulunun veya mütevelli heyet üyelerinin en az beşte birinin (1/5) yazılı teklifi ile, mütevelli heyet üye tamsayısının en az üçte ikisinin (2/3) onayı ve mahkeme tarafından verilecek karar ile yapılır.

Vakıf Genel Kurulu kaç yılda bir yapılır?

Olağan genel kurul toplantısının her hesap dönemi sonundan itibaren altı ay içinde ve en az yılda bir defa yapılması zorunludur. Olağanüstü genel kurul toplantısı ise gerektiğince her zaman yapılabilmektedir.

Mütevelli heyeti üyeleri maaş alır mı?

Mütevelli Heyet Üyelerine görevleri ile ilgili zaruri harcamaları dışında bir ücret ödenmez.

Mütevelli heyeti üyesi ne demek?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'nın yönetim ve temsile yetkili organı Mütevelli Heyeti'dir. Vakıfların karar organları, "Vakıf Mütevelli Heyeti"dir. İl ve ilçelerdeki tüm yardım programları, bu mütevelli heyetlerin kararları ile yürürlüğe girmektedir.

Vakıf Mütevelli Heyeti ne zaman sonuçlanır?

İki Haftada bir toplanan Mütevelli Heyeti tüm başvuruları inceler ve karara bağlayarak sonuçlandırır. Olumlu sonuçlanan başvurular hak sahibine ayni veya nakdi olarak teslim edilir ya da düzenli merkezi yardım olması durumunda ödeme döneminde ilgili ödeme yerinden yardım teslim alır.

Sosyal Yardımlaşma Vakfı mütevelli heyeti kimlerden oluşur?

İlçemiz Vakfının Mütevelli Heyeti; Kaymakam Başkanlığında Belediye Başkanı, Malmüdürü, Milli Eğitim Müdürü, Sağlık Bakanlığı İlçe Üst Görevlisi, Müftü, Muhtarlarımızın kendi aralarından seçtikleri 1 Mahalle ve 1 Köy Muhtarı ve İl Genel Meclisi tarafından seçilen 3 hayırsever vatandaştan oluşur.

Hane yardımı kaç ayda bir verilir?

3294 sayılı Kanun kapsamında ihtiyaç sahibi olan annesi, babası veya her ikisi de vefat etmiş çocuklar için yapılan nakdi yardımdır. Ödemeler her ay için hesaplanıp 2 ayda bir yapılmaktadır. olan ailelerinin askerlik görevi süresince desteklenmesi amacıyla yürütülür.

Üniversite mütevelli heyeti kimlerden oluşur?

Mütevelli Heyeti, Üniversitenin en yüksek karar organı olup Üniversitenin tüzel kişiliğini temsil eder. Mütevelli Heyeti üyeleri, Vakıf Yönetim Kurulu tarafından, devlet memuru olma niteliklerine sahip adaylar arasından dört yıl süre için seçilen en az yedi üyeden oluşur.

Mütevelli Heyeti kim tarafından seçilir?

(2) Mütevelli Heyet kendi aralarından bir başkan seçer. (3) Rektör, Mütevelli Heyetin tabii üyesi olup, kendisi ile ilgili konularda toplantılara katılamaz ve aynı zamanda Mütevelli Heyet başkanı seçilemez.

Üniversite Yönetim Kurulu kimlerden oluşur?

Kurulu ve İşleyişi: Üniversite yönetim kurulu; rektörün başkanlığında dekanlardan ve üniversiteye bağlı değişik öğretim birim ve alanlarını temsil edecek şekilde senato tarafından dört yıl için seçilecek üç profesörden oluşur. Rektör gerektiğinde yönetim kurulunu toplantıya çağırır.