Bilirkişi Başvuru ne zaman 2020?

İçindekiler:

  1. Bilirkişi Başvuru ne zaman 2020?
  2. Bilirkişi başvuruları nereye yapılıyor?
  3. Bilirkişilik temel eğitimini kimler alabilir?
  4. UYAP bilirkişi başvurusu nasıl yapılır?
  5. 2021 yılı bilirkişilik başvuruları ne zaman?
  6. Bilirkişilik süresi ne kadar?
  7. Bilirkişilik Eğitimi ne kadar?
  8. Bilirkişilik temel eğitimi zorunlu mu?

Bilirkişi Başvuru ne zaman 2020?

Başvuru Tarihi: Bilirkişilik yapmak amacıyla listeye kaydolmak isteyenlerin başvuruları 27 Ağustos 2020 Perşembe günü başlayıp 30 Kasım 2020 Pazartesi günü mesai bitiminde sona erecektir. Bu tarihten sonra İl Müdürlüğümüze ulaşan dilekçeler değerlendirmeye alınmaz.

Bilirkişi başvuruları nereye yapılıyor?

1- Bilirkişiliğe başvuru, ilgilinin yerleşim yerinin veya mesleki faaliyetlerini yürüttüğü yerin bağlı olduğu bilirkişilik bölge kuruluna ya da ilgili bölge kuruluna gönderilmek üzere adli veya idari yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonlarına ilgili belgeler eklenmek suretiyle yazılı olarak yapılır.

Bilirkişilik temel eğitimini kimler alabilir?

Eğitime Kimler Katılabilir?: 6754 sayılı Bilirkişilik Kanunu kapsamında, "Bilirkişilik Yönetmeliği" 17 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanan Yönetmeliğe göre her türlü bilirkişilik faaliyetinin yapılabilmesi için “BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ” almaları ve sertifika sahibi olmaları zorunluluğu getirilmiştir. 5 ...

UYAP bilirkişi başvurusu nasıl yapılır?

http://bilirkisi.uyap.gov.tr adresinden her yıl başvuru tarihleri arasında başvurularınızı yapabilirsiniz. Bilirkişilik başvurularında internet sayfamızda her yıl belirlenecek tarih aralığında kullanıma açılan "Başvuru Yap" menüsünden adımlar takip edilerek, istenen belgeler eksiksiz olarak başvuraya eklenecektir.

2021 yılı bilirkişilik başvuruları ne zaman?

Başvurular 1-25 Haziran 2021 tarihleri arasında alınacaktır. 1- Muafiyet kapsamında bilirkişilik başvurusunda bulunacak kişiler, e-Devlet sisteminden giriş yaptıktan sonra başvuru formunu doldurup, aşağıdaki belgelerin taranmış halini sisteme okunaklı biçimde aktarıp gönderirler.

Bilirkişilik süresi ne kadar?

(1) Bilirkişi raporunun hazırlanması için verilecek süre üç ayı geçemez. Bilirkişinin talebi üzerine, kendisini görevlendiren mahkeme gerekçesini göstererek, süreyi üç ayı geçmemek üzere uzatabilir. Ancak basit yargılama usulüne tabi dava ve işlerde bu süreler iki ay olarak uygulanır.

Bilirkişilik Eğitimi ne kadar?

Beş yıllık meslekî kıdem kazanmış olan ve bilirkişilik yapmak isteyen kişilerin, bilirkişilik faaliyetinin yürütülmesi ile ilgili temel, teorik ve pratik bilgileri içeren temel eğitim almaları gerekecek. Temel eğitim en az 24 ders saatinden oluşacak. Bunun 18 saati teorik ve altı saati uygulamalı eğitim olacak.

Bilirkişilik temel eğitimi zorunlu mu?

Yönetmeliğe göre; adli ve idari yargı alanında yürütülen her türlü bilirkişilik faaliyetinin yapılabilmesi için, bilirkişilik yapacak kişilerin “BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİMİ” almaları ve sertifika sahibi olmaları zorunluluğu getirilmiştir. Bilirkişilik Temel Eğitimi almayanlar bundan sonra bilirkişilik yapamayacaklar.