Sulama birlikleri kamu kurumu mu?

İçindekiler:

  1. Sulama birlikleri kamu kurumu mu?
  2. Sulama Birliği hangi kuruma bağlı?
  3. Sulama Birliği Başkanı kamu görevlisi mi?
  4. Sulama birlikleri devletin mi?
  5. Sulama Birliği Başkanı maaşı ne kadar?
  6. Sulama Birliği nedir?
  7. Battalgazi Sulama Birliği Başkanı Kimdir?

Sulama birlikleri kamu kurumu mu?

6172 sayılı Yasadan, bir kamu tüzel kişisi olan sulama birliğinin, anayasal güvence altında olan su varlık ve kaynaklarını kullanma ve kullandırma hizmetini yaptığı ve bu hizmetin niteliği gereği kamu hizmeti olduğu anlaşılmaktadır.

Sulama Birliği hangi kuruma bağlı?

(1) Birliklerin denetimi DSİ veya Bakanlık tarafından yapılır. Birlikler mali yönden yılda bir defa ayrıca Maliye Bakanlığının denetimine tabidir.

Sulama Birliği Başkanı kamu görevlisi mi?

1- Birlik Başkanı kamu personeli arasından görevlendirilir. Kamu personeli niteliği bulunmayanlar, kesinlikle görevlendirilemez. 2- Başkan olarak görevlendirilen kişi, DSİ tarafından teklif edilir.

Sulama birlikleri devletin mi?

(3) Birlikler, Sayıştay tarafından doğrudan denetlenebilir. (4) Birliğin devraldığı sulama tesisi ve bütünleyici parçaları Devlet malı olup, bunlara zarar verenler hakkında 5237 sayılı Kanunun kamu malına zarar verme ile ilgili ceza hükümleri tatbik olunur.

Sulama Birliği Başkanı maaşı ne kadar?

Birlik Başkanı için Olması gereken brüt huzur hakkı (Aylık) 978,60*3 = 2.935,80.- TL.

Sulama Birliği nedir?

Sadece tarım arazilerinin sulanması faaliyetlerini yürütmek amaçlı kurulan mahallî idare birlikleridir. Sulama birlikleri meclisine birliğin sulama faaliyetinden faydalanan mülk sahibi çiftçiler arasından birlik tüzüğünde gösterilen sayıda üyede seçilebilmektedir.

Battalgazi Sulama Birliği Başkanı Kimdir?

Birlik yönetim kurulu ve birlik denetim kurulu üyelerine yapılan ödemeler 6172 sayılı sulama birlikleri kanunu ve Battalgazi Sulama Birliği ana statüsünde belirlenen tutarı aşmamaktadır. Birlik Başkanına (2012-2016 Başkanlık Dönemi Cebrail KABADAYI) 2013-2014-2015 yılı Ocak-Aralık döneminde fazla ödeme yapılmıştır.