Çıkarılan gaz neden kokar?

İçindekiler:

  1. Çıkarılan gaz neden kokar?
  2. Osuruk kokusunun faydaları nelerdir?
  3. Osuruk kokusu neye göre değişir?
  4. Sesli osuruk neden olur?

Çıkarılan gaz neden kokar?

Normalde, gaz çıkarmaya sebep olan 5 farklı gaz var. Bunlar: oksijen, azot, metan, karbondioksit ve hidrojen sülfür. Bunlar arasından kokuya sebep olan gaz ise: hidrojen sülfür. Yediklerimizde ne kadar hidrojen sülfür varsa çıkarılan gaz da o kadar kötü kokar.

Osuruk kokusunun faydaları nelerdir?

Çıkardığınız gazın kokusu yararlı olabilir. Kulağa çılgınca gelse de yapılan araştırmada gaz çıkardığımız esnada açığa çıkan hidrojen sülfür bizi bazı hastalıklardan korur. Aşırı miktardaki kokulu gaz zehirleyici olabilir. Ancak az miktardaki bu gaz sizi felç ve kalp rahatsızlıklarına karşı korur.

Osuruk kokusu neye göre değişir?

Yüksek lifli gıdalar tüketmek gazınızın fazla miktarda ve kötü kokulu çıkmasına neden olur. Bu durum lif içeren yiyeceklerin sindirim sisteminizde parçalanmasının uzun sürmesinden kaynaklanır. Uzun sürede parçalanan yiyecekler zamanla mayalanarak kötü kokuya neden olur. bu nedenle zamanla mayalanırlar.

Sesli osuruk neden olur?

Osuruk sesi aslında gazın hapsolduğu yerden kurtulmasıyla, rektumda yani kalın bağırsağın son kısmında yarattığı titreşimdir. Böyle anlatıldığında işin içinde hiç koku yok gibi gelebilir tabi. Bu sesin yüksekliği ise gazın üstündeki basınca ve vücuttaki büzücü kasların gücüne göre değişebilir.