Şeker hastaları engelli araç alabilir mi?

İçindekiler:

  1. Şeker hastaları engelli araç alabilir mi?
  2. Şeker hastalığında oran nedir?
  3. Şeker hastaları aylık alabilir mi?
  4. Şeker hastaları nasıl emekli olur?

Şeker hastaları engelli araç alabilir mi?

İşitme veya görme engelliler ile herhangi bir kronik hastalığı olanlar ÖTV'siz araç alamazlar. Şeker hastalığı, kanser hastalıkları, alzheimer, tansiyon ve kalp hastalıkları bu tür kronik hastalıklara örnektir.

Şeker hastalığında oran nedir?

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre HbA1c; %3.5-%5.7 aralığında ise bireyin sağlıklı (normal), %5.7-%6.4 aralığında ise bireyin gizli şekeri (prediyabet), %6.5 ve üzeri olması durumunda ise bireyin Tip-2 Diyabet hastalığı olduğunu gösterir.

Şeker hastaları aylık alabilir mi?

SGK Malullük yönetmeliğinde şeker hastalarının da malül sayılacağını belirtiliyor. Ancak şartlara bağlanmış. Burası çok önemli. Yani sigortalı birisi, şeker hastalığı için getirilen sağlık kriterlerini de karşılamış olmak ve diyabete bağlı yüzde 60 çalışma gücü kaybına uğramış olmak kaydıyla aylığa hak kazanır.

Şeker hastaları nasıl emekli olur?

Eğer diyabet hastalığınız sizin çalışma gücünüzün yüzde 60 oranında kaybına yol açmışsa malulen emekli olabilirsiniz. SGK Maluliyet Tespiti İşlemleri Yönetmeliği'nde şeker hastalarının malulen emekli olabilmeleri için rahatsızlığın insan vücudunda en az üç organı bozması gerektiği de belirtiliyor.