Aile yardımı ödeneği hangi durumlarda kesilir?

İçindekiler:

  1. Aile yardımı ödeneği hangi durumlarda kesilir?
  2. Eşi ücretli öğretmenlik yapan memur aile yardımı alır mi?
  3. Kısa çalışma ödeneği alan kişinin eşi aile yardımı alabilir mi?
  4. Hangi hallerde çocuk yardımı kesilir?
  5. Ücretli öğretmen aile yardımı alır mi?
  6. Ücretsiz izne ayrılan kişinin eşi aile yardımı alabilir mi?
  7. Işsizlik ödeneği alan aile yardımı alır mı?
  8. Memurlar kaç yaşına kadar çocuk yardımı alabilir?
  9. Eş yardımı kimlere verilir?

Aile yardımı ödeneği hangi durumlarda kesilir?

1- Memur, eş için ödenen aile yardımı ödeneği hakkını eşinden boşanma veya eşinin ölümü halinde takip eden ay başından itibaren kaybeder.

Eşi ücretli öğretmenlik yapan memur aile yardımı alır mi?

Kamu görevlilerine, gelir elde etmeyen ve sosyal güvenlik kurumlarından aylık almayan eşlerinden dolayı aile yardımı alabiliyor. Ayrıca, eşi aktif ücretli olarak ya da bir kurumda ücret karşılığı çalışmayanlar da eş nedeniyle asgari geçim indiriminden yararlanabiliyor.

Kısa çalışma ödeneği alan kişinin eşi aile yardımı alabilir mi?

Kısa çalışma ödeneği ücret geliri sayılmıyor. Bu nedenle ödenek alan kişi çalışmayan ve herhangi bir geliri olmayan eş olarak kabul ediliyor. Dolayısıyla kısa çalışma ödeneği kapsamındaki kişilerin eşleri, bu uygulama boyunca eşleri için AGİ'den yararlanabilirler.

Hangi hallerde çocuk yardımı kesilir?

ç- Kendileri hesabına ticaret yapan veya gerçek veya tüzel kişiler yanında her ne şekilde olursa olsun menfeat karşılığı çalışması (Öğrenim yapmakta iken tatil devresinde çalışanlar hariç), hallerinde bu hallerin vuku bulduğu tarihi takip eden ay başından itibaren aile yardımı ödeneği kesilir.

Ücretli öğretmen aile yardımı alır mi?

1) Asgari ücrete yapılan zammın ardından ücretli öğretmenlerin aylık kazançları asgari ücretin gerisinde kalmıştır. Asgari ücretliler 1400 TL alırken ücretli öğretmenler de haftada 30 saat derse girse bile en fazla 1200 TL ücret alabilmektedir. 2) Ücretli öğretmenin aile ve çocuk yardımı yapılmamaktadır.

Ücretsiz izne ayrılan kişinin eşi aile yardımı alabilir mi?

Eşi herhangi bir sebeple aylıksız/ücretsiz izne ayrılan (izin döneminde menfaat karşılığı çalışmaması ve sosyal güvenlik kurumundan aylık almaması şartıyla) memur, her ay maşıyla birlikte aile yardımı alabiliyor.

Işsizlik ödeneği alan aile yardımı alır mı?

Eş için aile yardımı ödeneği yapılabilmesi; eşin menfaat karşılığı çalışmaması veya herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan aylık almaması şartına bağlanmıştır. ... durumunda meydana gelen değişikliği takip eden aybaşından itibaren aile yardımı ödeneğinden faydalanabileceği değerlendirilmektedir.

Memurlar kaç yaşına kadar çocuk yardımı alabilir?

2) Erkek çocuklarına öğrenci olsa da olmasa da 25 yaşına kadar, 3) Kız çocuklarına çalışmadıkları ve evli olmadıkları sürece yaş şartı aranmaksızın ölünceye kadar ve, 4) Memurun her ne şekilde olursa olsun menfaat karşılığı çalışmayan veya herhangi bir sosyal güvenlik kuruluşundan aylık almayan eşi için ödenir.

Eş yardımı kimlere verilir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 202. maddesine göre evli olan devlet memurlarına aile yardımı ödeneği verilir. Eşi çalışmayan ve çocuğu olan bir memur ile aynı derece ve kademede olmasına rağmen bekar bir memurun maaşları aynı olmuyor.