4C evrak takibi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. 4C evrak takibi nasıl yapılır?
  2. Emeklilik durum gösterir belgesi nereden alınır?
  3. SGK Evrak Takibi nereden yapılır?
  4. Memur emeklilik işlemlerini nasıl takip edebilirim?
  5. Emeklilik ne kadar zamanda sonuçlanır?

4C evrak takibi nasıl yapılır?

4C evrak takibi için e-Devlet şifrenizin olması gereklidir. e-Devlet şifresine sahip değilseniz en yakınınızdaki bir PTT şubesine giderek nüfus cüzdanınızla birlikte başvuruda bulununuz. Başvurunuz sonucunda 2 TL karşılığında şifreniz verilecektir.

Emeklilik durum gösterir belgesi nereden alınır?

SGK hizmet dökümü belgesi, E-Devlet sistemi üzerinden alınır. SGK hizmet dökümü belgesinin alınabilmesi için E-Devlet sistemine giriş yapılması gereklidir. Sisteme giriş için; E-Devlet şifresi, mobil imza, E-imza, T.C. kimlik kartı, internet bankacılığı ve mobil bankacılık seçenekleri bulunur.

SGK Evrak Takibi nereden yapılır?

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ÜZERİNDEN ARAMA Öncelikle https://uyg.sgk.gov.tr/EvrakArama/ adresine tıklayın ve “SGK Evrak Kaydı ve Takibi” başlığı altında başvuru dosyanızın ne durumda olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu sorgulama için gerekli bilgiler TC kimlik numaranız ve kayıt yılı bilginizdir.

Memur emeklilik işlemlerini nasıl takip edebilirim?

E-Devlet şifrenizi aldıktan sonra Emekli Sandığı evrak takibi işleminizi başlatabilirsiniz. İlk olarak (https://www.turkiye.gov.tr/4c-emeklilik-islemleri-evrak-takibi) linkine tıklayınız. Açılan sayfada kimlik doğrulama kısmında kimliğinizi doğrulayınız. Sonra E-Devlet şifresi seçeneğine basınız.

Emeklilik ne kadar zamanda sonuçlanır?

EMEKLİLİK ONAYI KAÇ GÜNDE GELİR? Bir emekli adayının işlemleri 15 gün ile 3 ay arasında değişir. Emeklilik işlemlerini 15 günde sonuçlandıran adaylar olduğu gibi, işlemleri 3 aya kadar süren adaylar da bulunmaktadır.