PÖH kaç yılda olunur?

İçindekiler:

  1. PÖH kaç yılda olunur?
  2. Polis Özel Harekat nasıl girilir?
  3. PÖH olmak icin ne mezunu olmak gerekir?
  4. Özel harekat polisleri nasıl olunur?
  5. PÖH egitimi kac yil?

PÖH kaç yılda olunur?

* Fiziki yeterlilik ve mülakat sınavı aşamalarını da sağlıklı şekilde tamamlayan gençler, 2 yıl boyunca polislik yapma mecburiyeti bulunur. * 2 yıllık görev süresini tamamlayan kişiler PÖH alımları başladığında başvuru yapabilir.

Polis Özel Harekat nasıl girilir?

Lise mezunu olan kişilerin, PÖH olmak için öncelikle Yüksek Öğretim Sınavı'na girmeleri gerekir. Bu sınavdan yeterli puanı alan kişiler, Polis Akademisi Başkanlığı Polis Meslek Yüksekokulu sınavlarına başvuru yapabilir. Başvurusu olumlu sonuçlanan adaylar fiziki yeterlilik ve mülakat sınavına tabi tutulur.

PÖH olmak icin ne mezunu olmak gerekir?

Polis Özel Harekat olmak isteyen adayların POMEM yani Polis Meslek Eğitim Merkezi öğrencisi ya da POMEM mezunu olması gerekir. Mezun olan polis memurları da, eğitimlerine halen devam eden öğrenciler de PÖH alımları için başvuru yapabilirler.

Özel harekat polisleri nasıl olunur?

2022 yılı için Polis Akademisi'ne bağlı POMEM Polis Meslek Eğitim Merkezleri'ne Özel Harekat polisi yetiştirmek üzere askerliğini yapmış ve 28 yaşından gün almamış olan en az lise veya dengi okul mezunlarından öğrenci adayı alınmaktadır. Başvuranlar arasında fiziki yeterlilik ve mülakat sınavı yapılmaktadır.

PÖH egitimi kac yil?

Sivillerden seçilen Özel Harekat adayları altı aylık eğitime tabi tutulurlar. Bunun üç ayı temel polislik eğitimi, üç ayı da temel Özel Harekat eğitimi olarak verilir.