Askerlik çağı ne zaman biter?

İçindekiler:

  1. Askerlik çağı ne zaman biter?
  2. 6 ay askerlik kaç gün izin var 2020?
  3. Askerlik karar maddesi 16 nedir?
  4. 9004 askerlik para cezası nedir?
  5. E devlet yoklama kaçağı nedir?
  6. Yoklama kaçağı olanlar ne yapmalı?
  7. Asker kaçağı tutanağı cezası ne kadar?
  8. 36 madde sevk tehir ne demek?
  9. 11.11 askerlik Kanunu Nedir?

Askerlik çağı ne zaman biter?

Madde 2 – (Değişik: 22/1/20/12 md.) Askerlik çağı her erkeğin nüfus kayıtlarında yazılı olan yaşına göredir ve yirmi yaşına girdiği yılın ocak ayının birinci gününden başlayarak kırk bir yaşına girdiği yılın ocak ayının birinci gününde bitmek üzere en çok yirmi bir yıl sürer.

6 ay askerlik kaç gün izin var 2020?

Er ve erbaşlara askerlik süresi boyunca her ay için bir gün izin hakkı verilmektedir. Yeni askerlik sisteminde er ve erbaşların askerlik süresi 6 ay olduğu için her aya bir izin günü verildiğini düşünürsek er ve erbaşların izin hakkı 6 gündür.

Askerlik karar maddesi 16 nedir?

MADDE 16 – (1) Yoklaması yapılanlar; askerliğe elverişli olanlar, geçici rahatsızlığı bulunanlar ve askerliğe elverişli olmayanlar olarak ayrılır. Askerliğe elverişli olmayanlar silahaltına alınmaz. MADDE 17 – (1) Haklarında verilen sağlık kararına itiraz edenler yeniden muayeneye gönderilir.

9004 askerlik para cezası nedir?

Yoklama kaçağı işlemi kapsamında değerlendirilen kişi, kaçak olarak sayıldığı ilk günden, yakalandığı ilk güne kadar değerlendirilen gün kapsamında günlük 5 TL'den cezai işleme tabi tutulur. Yani yakalanan kişi 100 gündür kaçak ise 5x100 TL'den toplam 500 TL cezaya çarptırılır.

E devlet yoklama kaçağı nedir?

Yoklama kaçağı, askerlik çağına gelmesine rağmen tecil işlemlerini yerine getirmeyen kişileri ifade etmektedir. Yoklama kaçağı işlemi kapsamında değerlendirilen kişi, kaçak olarak sayıldığı ilk günden, yakalandığı ilk güne kadar değerlendirilen gün kapsamında günlük 5 TL'den cezai işleme tabi tutulur.

Yoklama kaçağı olanlar ne yapmalı?

YOKLAMA KAÇAĞI VE BAKAYALARIN TAKİPLERİ
  1. Yoklama kaçağı ve bakayalar, askerlik ödevlerini yerine getirmek maksadıyla yakalanmaları için Askeralma Genel Müdürlüğünce İçişleri Bakanlığına bildirilir.
  2. Kolluk kuvvetlerince yakalanarak muhafaza altına alınanlar, mesai saatleri içerisinde en yakın askerlik şubesine getirilir.
Daha fazla öğe...

Asker kaçağı tutanağı cezası ne kadar?

1. Yoklama kaçağı, saklı ve bakayalar Askeralma Kanununun 24'üncü maddesinin birinci fıkrası esaslarına göre idari para cezasıyla cezalandırılır. 2. Bunlardan kendiliğinden gelenler her gün karşılığı 5 Türk Lirası, yakalananlar ise 10 Türk Lirası idari para cezası ile cezalandırılır.

36 madde sevk tehir ne demek?

1111 sayılı askerlik kanununun 36 ncı maddesi gereğince; lise ve dengi okul mezunlarının, askerliklerine karar aldırarak dilekçe ile talep etmeleri durumunda işleme tâbi oldukları doğumluların sevk tarihinden itibaren 2 yıl, 2-3 yıllık yüksek okul mezunu veya 4 yıl ve daha fazla süreli fakülte terklerin ise, 1 yıl ...

11.11 askerlik Kanunu Nedir?

Madde 1 – Türkiye Cumhuriyeti tebaası olan her erkek, işbu kanun mucibince askerlik yapmağa mecburdur. (Son fıkra mülga: 4/1/19/119 md.) ... (c) Bu Kanunda geçen "erat" tabiri, 4/1/1961 tarih ve 211 sayılı Kanunun 118. maddesi ile "erbaş ve er" olarak değiştirilmiş ve metne işlenmiştir.