Razgrad hangi ile bağlı?

İçindekiler:

  1. Razgrad hangi ile bağlı?
  2. Hezargrat nereye bağlı?
  3. Bulgaristan Deliorman neresi?
  4. Cuma Atik neresi?
  5. Tutrakan nereye bağlı?
  6. Deliorman hangi ulkede?
  7. Deliorman hangi ülkede?
  8. Cumai bala neresi?
  9. Tutrakan ne zaman Bulgaristan'a geçti?
  10. Bulgar göçmenleri nereye yerleşti?
  11. Dobruca nereye bağlı?

Razgrad hangi ile bağlı?

Razgrad
Razgrad Разград
Razgrad
ÜlkeBulgaristan
İlRazgrad
İdare
14 satır daha

Hezargrat nereye bağlı?

Rusçuk'un 60 km. güneydoğusunda Varna-Rusçuk demiryolu üzerinde, Ak Lom ırmağı kıyısında bulunmaktadır.

Bulgaristan Deliorman neresi?

Deliorman (Bulgarca: Лудогорие Ludogorie), Aşağı Tuna Ovası'nda yer alan; Rusçuk, Razgrad, Silistre, Şumnu ve Dobriç şehirlerini de kapsayan geniş bir bölgedir. Bu bölge hâlâ Türklerin yoğun olarak oturdukları yerlerden biridir.

Cuma Atik neresi?

Eski Cuma (Bulgarca: Tърговище, trl: Tǎrgovište), Bulgaristan'ın kuzeydoğusunda, 43.667 nüfuslu bir şehirdir. Preslav Dağı'nın güney yamacına, Vrana Nehri kıyısına kurulmuştur. Razgrad'ın 36 kilometre güneyinde, Şumnu'nun 41 kilometre batısında bulunur. Eski Cuma ilinin merkezi olan şehir, eski bir ticaret merkezidir.

Tutrakan nereye bağlı?

Tutrakan, Bulgaristan'ın kuzeyinde bulunan en ekzotik şehirlerinden biridir. Bulgaristan'ın en uç noktasında, yüzü Kuzeye - Tunaya ve karşı kıyıdaki boş Romanya ovalarına dönük küçük bir şehirdir Tutrakan.

Deliorman hangi ulkede?

Bir belde olarak anılan Deliorman'ın ötesinde Kuzeybatı Bulgaristan'da geniş bir bölgeye verilen ad olarak da bilinmektedir. Bu bölgede Rusçuk, Hezergrad (Razgrad), Şumnu, Silistre ve Dobriç şehirleri yer alır. Bir ucu Varna'ya uzanır, kuzey tarafında Dobruca'ya komşudur.

Deliorman hangi ülkede?

Ortaçağ'da Deliorman'ın Tuna nehrinin iki yakasına da yayıldığı bilinmektedir. Bugün Romanya'da bulunan Aluta ve Vede nehirlerinin arasındaki bölge hâlâ Teleorman adını taşımaktadır. Deliorman ismi, XI ve XII. yüzyıllarda Tuna'nın her iki yakasına yerleşen Peçenek ve Kuman Türkleri ile alâkalıdır.

Cumai bala neresi?

Cum'a-i Bâlâ. Yukarı Cuma adıyla da bilinen, Bulgarlar tarafından önce Türkçe ismine dayalı olarak Gorna Džumaja denirken 1950'de adı Blagoevgrad'a çevrilen Güneybatı Bulgaristan'da 39.789 nüfuslu bir kasabadır.

Tutrakan ne zaman Bulgaristan'a geçti?

Tutrakan savaşı, Birinci Dünya Savaşı sırasında Dobruca'nın Tutrakan kasabası yakınlarında Bulgar ve Romen askerleri arasında meydana gelmiştir. Balkan Savaşı sırasında Romanya, 28 Haziran 1913 yılında Bulgaristan'a saldırır ve Romanya'nın Dobruca ordusu, Bulgar topraklarını Tutrakan-Balçik'e kadar işgal eder.

Bulgar göçmenleri nereye yerleşti?

Bulgaristan'da, başta Haskovo, Filibe, Kırcaali, Sofya, Razgrad, Şumnu, Eski Cuma, Silistre, Dobriç, Burgaz ve Rusçuk şehirleri olmak üzere birçok yerleşim bölgesinde Türkler yaşamaktadırlar.

Dobruca nereye bağlı?

Dobruca (Bulgarca: Добруджа trl: Dobruđa, Rumence: Dobrogea), Karadeniz ile Tuna Nehri arasında kalan, Romanya'nın Köstence ve Tulça illeri ile Bulgaristan'ın Dobriç ve Silistre illerini kapsayan yoğun Türkmen nüfusun yaşadığı tarihi bir bölgedir.