Arabam pert oldu ne yapmalıyım?

İçindekiler:

  1. Arabam pert oldu ne yapmalıyım?
  2. Pert oranı yüzde kaç?
  3. Pert olan araç bedeli ne zaman ödenir?
  4. Pert olan araç bedeli nasıl belirlenir?
  5. Kaskosuz araç pert olursa ne olur?
  6. Pert süreci nasıl işler?
  7. Ağır hasar kayıtlı araçlar trafiğe çıkabilir mi?

Arabam pert oldu ne yapmalıyım?

Pert hasarlarda kasko poliçesi, trafik kaza raporu, alkol raporu, aracın hasarlı fotoğrafları, ruhsat fotokopisi, sürücünün ehliyet fotokopisi ve prim ödendiğine dair makbuzları ile birlikte sigortalının 5 iş günü içinde sigorta şirketine hasarı bildirmesi ve eksper talep etmesi gerekir.

Pert oranı yüzde kaç?

Kaza sonrası, aracın onarımı için harcanacak bedelin araç rayiç bedeline yakın olması yani aracın %60-70 oranda hasar görmesi durumunda bu araçlar pert araç olarak nitelendirilir. Tam hasarlı araçlar ve ağır hasarlı araçlar pert araç olarak tanımlanır.

Pert olan araç bedeli ne zaman ödenir?

4-Kasko Pert Ödeme Süresi Genel şartlarda uyarınca bir tazminat ödemesi olan pert ödemesi; hasar ihbarı eksiksiz yapılması ve hasara eksper atanmış ise eksper raporunun tesliminden itibaren en geç 10 işgünü içerisinde ödenmelidir.

Pert olan araç bedeli nasıl belirlenir?

Bu bedel aracın hasarının gerçekleştiği andaki piyasa bedeli üzerinden hesaplanıyor. Araç yeni alındığı zaman piyasa bedeli 200 bin TL üzerinden belirlenerek sigortası yapıldıysa birkaç sene sonra aracın pert durumunda ödenecek tutar 200 bin TL üzerinden hesaplanmaz. Aracın o anki piyasa değeri bedelleri belirliyor.

Kaskosuz araç pert olursa ne olur?

Kaskosuz aracınız pert olursa eğer, karşı taraf trafik sigortası ile belli limitler dâhilinde masrafları karşılayacak. Eğer karşı tarafın kaskosu varsa kalan kısmı da kasko sigortası ihtiyari mali mesuliyet sigortası kapsamında karşılanacak. Yine aracınızın değerinden eksik kalırsa karşı tarafa dava açmanız gerekir.

Pert süreci nasıl işler?

Pert /Hasarlı araçlardasigorta süreci şu şekilde işliyor. Kaza yaptınız ve aracınız anlaşmalı servise çekildi. Eksper gelip inceleme yaptıktan sonra size aracınız pert oldu dediler. ... Pert kaydı tutulan aracın rayiç bedeli üzerinden kasko şirketi size ödeme yapacaktır.

Ağır hasar kayıtlı araçlar trafiğe çıkabilir mi?

Bu durumdaki araçlar için hurda belgesi alınıyor, trafikten çekiliyor, parçalanmaya gidiyor. Ağır hasarlı araçlar ki, buna çekme belgeli araç deniyor- ise onarılıp, araç muayene istasyonlarında (TÜVTÜRK) muayeneden geçtikten sonra trafiğe çıkabiliyor.