Pirinç salatası nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Pirinç salatası nasıl yapılır?
  2. Şalgamlı pirinç salatası nasıl yapılır?
  3. Çin salatası nasıl yapılır?
  4. Kıbrıs salatası nasıl yapılır?
  5. Japon salatası nasıl yapılır?

Pirinç salatası nasıl yapılır?

Taze soğanı temizleyip ince doğrayın. Kırmızı biberlerin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın ve pilava ekleyin. Mısır, maydanoz, dereotu, ince doğranmış kornişon turşu, bezelye, limon suyu, zeytinyağı ve karabiber ekleyip karıştırın. Pirinç salatasını, fırında tavuk yemeğinin yanında servis edebilirsiniz.

Şalgamlı pirinç salatası nasıl yapılır?

Şalgamlı Pirinç Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Pirinçleri ıslatın. ...
  2. Tuzu pirinçlerin üzerine koyun ve karıştırın.
  3. Aynı pilav yapar gibi yapıp su yerine şalgam suyu koyun.
  4. Sonra pişince soğumasını bekleyin.
  5. Soğuduktan sonra içine maydanozu, dereotunu, zeytinyağı, mısırı, turşuyu ve nar ekşisini koyun.

Çin salatası nasıl yapılır?

Pirincin üzerine doğranmış kırmızı biber, kornişon turşu, 6 yemek kaşığı konserve mısır, yarım su bardağı haşlanmış bezelye ve rendelenmiş havucu ekleyin. Doğranmış dereotunu ve soğanları da koyun. Son olarak çin salatasının üzerine damak tadınıza göre tuz, zeytinyağı ve limon suyu ekleyip, güzelce karıştırın.

Kıbrıs salatası nasıl yapılır?

Tavuk göğsünü haşlayıp onuda ince uzun tiftikleyelim turşuyu da aynı şekilde doğrayalım. Bütün malzemeleri karıştırma kabına alalım mayonez, tuz, yoğurdu ekleyelim ( isterseniz bir diş sarımsak rendeleyin) karıştıralım. Servis tabağına alıp dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Japon salatası nasıl yapılır?

Deniz yosununu soğuk suya koyup yumuşaması için 10 dakika kadar bekletin. Havuç ve salatalığı kibrit çöpü kalınlığında doğrayın. Kişniş, kuru soğan, taze soğan ve kırmızı biberi ince ince kıyın. Yosunu süzün duruladıktan sonra salata kasesine alın.