Ayni ve nakdi ödeme nedir?

İçindekiler:

  1. Ayni ve nakdi ödeme nedir?
  2. Aynı yardım kesintisi nedir?
  3. Nakdi yardım ne oluyor?
  4. Özel sağlık sigortası ayni yardım mı?
  5. Aynı ve nakdi kaynaklarla yürütülen çalışmalara ne ad verilir?
  6. Fazla mesaide yemek verilir mi?

Ayni ve nakdi ödeme nedir?

Ayni yardım, kişilere parasal olarak değil ama mal ya da hizmet temini ile yardım etmek anlamına gelir. Nakdi yardım ise, maddi anlamdaki zor durumdaki kişilere parasal olarak yardım edilmesini ifade ediyor.

Aynı yardım kesintisi nedir?

Yardımın nakit yerine mal ile karşılanması durumu ayni yardımı ifade etmektedir. İşverenlerin, işçilerinin sosyal veya kişisel bir ihtiyacını karşılamak amacıyla yaptığı yardımlar da ayni yardımlar olarak nitelendirilmektedir.

Nakdi yardım ne oluyor?

Koronavirüs (Covid-19) salgınının ekonomik ve sosyal hayata etkilerinin azaltılması amacıyla, 4447 sayılı Kanunun geçici 24 üncü maddesi kapsamındaki kişilere ücretsiz izne çıkarıldıkları veya işsiz kaldıkları dönem için İşsizlik Sigortası Fonundan ve İŞKUR tarafından yapılan ödemedir.

Özel sağlık sigortası ayni yardım mı?

Gerçekten, aşağıda değinileceği üzere, yasa koyucu, 5510 sayılı Kanunun, prime esas kazançlara dahil edilmeyecek kazançların düzenlendiği m.80/f.I,b bendinde, özel sağlık sigortalarına ödenen primleri ayni yardımlardan ayrı bir kalem olarak düzenlemiştir.

Aynı ve nakdi kaynaklarla yürütülen çalışmalara ne ad verilir?

PROJE…. hedeflere sahip, planlanan uygulama adımlarıyla çeşitli ürünlerin elde edildiği, ayni ve nakdi kaynaklarla yürütülen bir çalışmadır. ulaşmak üzere kaynakların nasıl ve ne şekilde kullanılacağını gösteren bir çalışmadır.

Fazla mesaide yemek verilir mi?

45 saatten fazla yapılan fazla çalışmalar mesai demektir. İş sözleşmesi gereği yemek parası verilmesi gerekiyorsa işveren yemek parası vermek zorundadır. Tamamen sözleşme ile ilgilidir. Kanuni bir zorunluluk yoktur.