Bir inek günde kaç litre süt verir?

İçindekiler:

  1. Bir inek günde kaç litre süt verir?
  2. Yerli inek kaç kilo süt verir?
  3. Sığır süt verir mi?
  4. Montofon ineği günde kaç litre süt verir?

Bir inek günde kaç litre süt verir?

Yerli Karaların süt verimleri düşüktür. Ortalama yıllık süt verimi 4 kg' dır. Cevaplayan: aozk Yerli ineklerin süt verimleri günlük 5 litre civarındadır ancak yapılan ıslah çalışmaları ve getirilen yabancı ırklar sayesinde 10 litreye kadar çıkarılabilmiştir.

Yerli inek kaç kilo süt verir?

Verim Özellikleri: Bu çalışmalarda. elde edilen değerler köy koşullarında 400-500 kg kadardır. Fakat bakım ve besleme koşullarının iyileştirilmesi ve damızlık seçimiyle bir laktasyon daki süt verimleri ortalama 800-900 kg.a çıkarılabilmiş, hatta bazı küçük gruplardan bir laktasyon da 1800 kg süt elde edilebilmiştir.

Sığır süt verir mi?

Bir laktasyon döneminde ülkemiz bakım şartlarında ortalama inek süt verimi 6.000 kg olmaktadır. Sütteki yağ oranı % 3,5 – 4 civarındadır. (Beslenmeye bağlı olarak değişebilir.)

Montofon ineği günde kaç litre süt verir?

Brown Swiss (montofon) Süt Verme Özellikleri: Bu cins büyükbaş hayvanımız günlük süt verme özelliğinden ziyade iyi bir beslenme ile günde 800 g ile 1 kiloya kadar et tutma özelliği ile daha ön plana çıkmaktadır. Montofon cinsi süt ineklerin günlük süt verimi ise 5 ile 6 litre arasında değişmektedir.