IMEI sorgulama nasıl yapılıyor?

İçindekiler:

  1. IMEI sorgulama nasıl yapılıyor?
  2. IMEI numarası hangi modele ait?
  3. Cep telefonun çalıntı olup olmadığı nasıl anlaşılır?
  4. Telefonum çalıntı mı değil mi?

IMEI sorgulama nasıl yapılıyor?

IMEI sorgulaması e-Devlet ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu işbirliğiyle gerçekleştiriliyor. Vatandaşlar, E- devlet sistemine bilgilerini girmeye ihtiyaç olmadan https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama adresinden, IMEI bilgisini görüntüleyebiliyor.

IMEI numarası hangi modele ait?

Cep telefonunuzda *#06# tuşlamasını yaparak IMEI numarasını öğrenebilirsiniz. Bu numaranın kayıtlı olup olmadığını aşağıdaki e-devlet web sitesinden sorgulatabilirsiniz. Bu sorgulama sonucunda cihazın IMEI numarasının kayıtlı olup olmadığı, marka ve modeli de görüntülenecektir.

Cep telefonun çalıntı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Cep telefonda *#06# tuşlayarak telefonun IMEI numarasını öğrenebilirsiniz. Kaçak telefonlar veya çalıntı telefonlar IMEI numaralarının tespit edilmesi halinde telefon kilitlenmekte ve kullanılamaz bir hale gelmektedir.

Telefonum çalıntı mı değil mi?

Bu hizmet ile mobil cihazınızın yasal yollar ile ithal edilip edilmediğini ve kayıp/çalıntı olup olmadığını, cihazınıza ait IMEI numarasını sorgulatarak öğrenebilirsiniz. IMEI numaranızı, cihazınızın numara çevirme ekranına *#06# yazarak öğrenebilirsiniz.