Fethi Paşa Yalısı kimin?

İçindekiler:

  1. Fethi Paşa Yalısı kimin?
  2. Kıbrıslı Yalısı kime ait?
  3. Fethi Paşa Korusunda neler var?
  4. Fethi Paşa Korusu bayramda açık mı?
  5. Erbilgin yalısını kim aldı?

Fethi Paşa Yalısı kimin?

Yalı 1990 yılında İsmail Yalçın isimli bir kişiye satılmış ve 1973 yılında Y. Mimar Sinan Genim tarafından restorasyonu yapılan yalı iyi bir durumda günümüze kadar gelebilmiştir. Yalının arkasındaki çam, çınar ve köknar ağaçlarının çoğunluğunu oluşturduğu koru belediye tarafından kamulaştırılmıştır.

Kıbrıslı Yalısı kime ait?

Akfen ve TAV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın da, Kıbrıslı Yalısı'nın yeni hissedarı. Akın'ın yalının müştemilat olarak yapılan bölümünü 30 milyon dolara Alev Komili'den satın aldığı belirtiliyor.

Fethi Paşa Korusunda neler var?

Fethi Paşa Korusu'nda İstanbul Belediyesi tarafından işletilen Fethi Paşa Sosyal Tesisleri isimli restoran ve kafeterya ile birlikte yüzlerce bitki ve ağaç türlerini barındıran koru, yeşil alanlar, yürüyüş ve gezi parkurları bulunuyor. Tesis Belediye tarafından işletildiğinden dolayı fiyatlar da gayet makul oluyor.

Fethi Paşa Korusu bayramda açık mı?

Fethi Paşa korusu, hafta içi ve hafta sonu olmak üzere her gün misafirlerine hizmet vermektedir.

Erbilgin yalısını kim aldı?

Yalının sahibi Sani Müfit Erbilgin, geçmişte “Barajlar Kralı” olarak tanınmış bir müteahhit. Sarıyer Gazetesi'nden Bekir Batu'nun haberine göre, Erbilgin sadece adı geçen yalıya değil, “Burhanettin Bey Yalısı ve Mahiyet Konutları” olarak anılan alanın tümüne sahip.