Bronşit kaç günde tedavi edilir?

İçindekiler:

  1. Bronşit kaç günde tedavi edilir?
  2. Bebeklerde bronşiti ne geçirir?
  3. Bronşlar neden dolar?
  4. Bebeklerin bronşit oldugunu nasil anlariz?

Bronşit kaç günde tedavi edilir?

BRONŞİT TEDAVİSİ Bronşit tedavisinde süre hastalığın şiddetine bağlı olarak değişiklik gösterir ve bir hafta ile 2 hafta arasında bir iyileşme süreci yaşanır. Öncelerden akut bronşitin tedavisi amacıyla kullanılan antibiyotikler artık kullanılmamaktadır çünkü bakteriler antibiyotiklere karşı dirençli hale geliyor.

Bebeklerde bronşiti ne geçirir?

Bronşitin en büyük sebebi nezle ya da grip gibi rahatsızlıklara neden olan virüslerdir. Sigara dumanına maruz kalma, hava kirliliği ve bronşların tahriş olması bronşite neden olmaktadır. Ayrıca çevrede oluşan toz ya da zehirli gazlara uzun süre maruz kalınması kronik bronşite neden olmaktadır.

Bronşlar neden dolar?

Akut bronşitin oluşmasının en önemli sebebi grip ve nezle gibi soğuk algınlığına neden olan virüslerdir. Viral ve bakteriyel sebeple oluşan akut bronşit bulaşıcıdır. İnfluenza A ve B, parainfluenza, koronavirüs (tip1-3), rinovirüs, respiratuar sinsisyal virüs ve insan metapnömovirus sık karşılaşılan faktörlerdir.

Bebeklerin bronşit oldugunu nasil anlariz?

Bronşit soğuk algınlığı semptomlarına benzer semptomlarla başlar, ancak öksürme, hırıltılı nefes alma ve bazen nefes almada zorlanır. Bronşit semptomları bir ay ile birkaç gün veya haftalarca sürebilir. Bu belirtilerin dışında bir çok bebek de kulak enfeksiyonu geçirir (otitis media).