Şarap yanına hangi peynirler?

İçindekiler:

  1. Şarap yanına hangi peynirler?
  2. Neden şarapla peynir?
  3. Öküzgözü Boğazkere hangi peynir?
  4. Şarapla peynir gider mi?
  5. Sauvignon Blanc ile hangi peynir?

Şarap yanına hangi peynirler?

Edam, Langres, Trakya kaşarı, Koloti peyniri, Fontina, Reblochon de Savoie, Limburger, Raclette, Muenster, Monterey Jack, Stinking Bishop, Taleggio peynirleri; aromatik beyazlar ve hafif gövdeli kırmızı şaraplar ile uyum sağlar.

Neden şarapla peynir?

Yağlı peynirleri asidite açısından güçlü şaraplar ile dengelemek lazım. Asiditenin yağ kırma özelliği var. Eğer peynir özellikle kremamsı ise hem asidite hem mineralitesi zengin ve meyvemsi olmayan beyaz şaraplar ideal. iyi uyum sağlıyor.

Öküzgözü Boğazkere hangi peynir?

Kırmızı et kebapları, hindi, somon ve peynir başta olmak üzere Doğu Anadolu kaşar veya Gruyere peyniri ile tavsiye edilir. Elazığ ve çevresinde iki tür kırmızı üzüm yetiştirilir. Öküzgözü bir diğeridir. Boğazkere, Anadolu'nun en eski ve yerli üzümlerindendir.

Şarapla peynir gider mi?

Uzmanlar, bu durumu şu şekilde açıkladı: "Kaliteli şaraplar ile mozarella gibi hafif bir peynir bile yenildiği zaman şaraba kalitesini veren aromalar özelliğini yitirir. Ancak ucuz bir şarapla birlikte peynir yenilirse, peynirin güzel tadı şarabın lezzetsizliğini ortadan kaldıracaktır."

Sauvignon Blanc ile hangi peynir?

Üzümlerine göre beyaz şarap çeşitleri için önerebileceğimiz peynir çeşitlerini aşağıda sıraladık: Sauvignon Blanc: Brie peyniri. Riesling: Gouda peyniri. Loire Valley: Keçi peyniri.