Sarı sümük ne demek?

İçindekiler:

  1. Sarı sümük ne demek?
  2. Bebeklerde iltihaplı burun akıntısı nasıl geçer?
  3. Bebeklerde geniz tıkanıklığı neden olur?
  4. 6 aylık bebeğimin burnu akıyor ne yapmalıyım?
  5. 6 aylık bebeğim grip oldu ne yapmalıyım?

Sarı sümük ne demek?

Sarı Sarı renk soğuk algınlığının kesin bir işaretidir. Sarı renk, virüsle savaşan ölü beyaz kan hücrelerinden kaynaklanır.

Bebeklerde iltihaplı burun akıntısı nasıl geçer?

Burun akıntısı olan bebeklerinin başlarının bir miktar kaldırılması da bebeklerin daha rahat nefes almalarını sağlamaktadır. Son olarak bebeğin burnunun düzenli olarak serum fizyolojik ve aspiratör ile temizlenmesi burun akıntısını azaltmaktadır.

Bebeklerde geniz tıkanıklığı neden olur?

Bebeklerde burun tıkanıklığı nedenleri arasında; bebeğin bulunduğu ortamdaki havanın neminin az olması, solunan havada toz, sigara dumanı ve parfümler gibi tahriş edici maddelerin varlığı ile nezle-grip gibi viral enfeksiyonlar bulunur.

6 aylık bebeğimin burnu akıyor ne yapmalıyım?

Açık hava burun tıkanıklığına iyi gelebilir, dışarı çıkarıp hava aldırma şansınız varsa açık havaya çıkarabilirsiniz. Bebeğinize doktor kontrolünde burnuna serum fizyolojik damlatarak, ardından burun aspiratörü ile temizleyebilirsiniz.

6 aylık bebeğim grip oldu ne yapmalıyım?

Bebeğin salgılarının su ile sulandırılması ve varsa ateşinin düşürülmesi nezleye en iyi gelen şeydir. Nezlede ilk 48 saat süresince yüksek ateş görülebilir. Bu durumda bebek ince giydirmeli ve ılık bir banyo yaptırılmalıdır. Bebek çok huzursuz ve ateşi 38°C'nin üzerindeyse ateş düşürücü ilaç verilebilir.