Cerrahpaşa Çocuk Romatoloji hangi günler açık?

İçindekiler:

  1. Cerrahpaşa Çocuk Romatoloji hangi günler açık?
  2. Romatoloji nelere bakıyor?
  3. Ilk çocuk doktor kimdir?
  4. Romatoloji bölümüne hangi bölüm sevk eder?
  5. Çocuk doktoru için kaç yıl okunur?

Cerrahpaşa Çocuk Romatoloji hangi günler açık?

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Romatoloji, poliklinik günlerimiz Pazartesi , Çarşamba , Cuma ' dır. Muayeneler sabah 08:00 de başlayıp 11:00 de bitmektedir. Daha önce muayene olmamış hastalar öncelikle GENEL PEDİATRİ POLİKLİNİĞİN de muayene olması gerekmektedir.

Romatoloji nelere bakıyor?

Romatoloji; kemikleri, kasları, eklemleri, ve kan damarlarını etkileyen otoimmün ve inflamatuar koşulların teşhis ve tedavisinde görev alan bir tıp dalıdır. İç hastalıkları (dahiliye) ve pediatri alt uzmanlığıdır.

Ilk çocuk doktor kimdir?

Pediyatri 19. yy. ortasında ortaya çıkmış olup görece yeni bir bilim dalıdır. Arthur Jacobi (1830–1919) katkılarından dolayı pediatrinin babası olarak anılır.

Romatoloji bölümüne hangi bölüm sevk eder?

Romatoloji polikliniği tıpta ileri uzmanlık gerektiren poliklinik olduğundan Alo 182 veya internet üzerinden (Merkezi Hekim Randevu Sistemi-MHRS) üzerinden direkt randevu alınamaz. Öncelikle İç Hastalıkları (Dahiliye) bölümünde muayene ve tetkik olunması gerekir.

Çocuk doktoru için kaç yıl okunur?

Çocuk sağlığı ve hastalıkları hekimleri 6 yıl tıp fakültesi eğitimi aldıktan sonra 4 yıl da pediatri bölümünde ihtisas yaparlar.