Burun ameliyatından sonra akıntı ne zaman geçer?

İçindekiler:

  1. Burun ameliyatından sonra akıntı ne zaman geçer?
  2. Burun estetiği gülüşü etkiler mi?
  3. Burun Estetiği sonrası burun nasıl temizlenir?
  4. Burun estetiği sonrası nasıl uyunur?
  5. Burun ucu kalkık ne zaman iner?

Burun ameliyatından sonra akıntı ne zaman geçer?

Genel olarak ilk 6 ay akıntıların sürmesi normal etkiler arasında geçmektedir. Akıntının hafif kan ve su ile birlikte karışarak gittikçe kaybolması beklenmelidir.

Burun estetiği gülüşü etkiler mi?

Ameliyat sonrasında yüzü rahat şekilde hareket ettirememek doğal olarak bu soruyu da beraberinde getirmektedir. Burun estetiği, yüz üzerinde ciddi farklılıkları oulşturacak bir cerrahi operasyondur. Kişinin yüz tanımı ve görünümü büyük ölçüde değişiklik gösterir. Ancak burun estetiği sonrası gülüş değişmez.

Burun Estetiği sonrası burun nasıl temizlenir?

Operasyonun ardından ilk birkaç hafta, burun temizliği için özel olarak verilen su ile temizlik yapılmalıdır. Burun delikleri, temizlik esnasında ovalanmamalıdır. Burun silmekten de kaçınılmalıdır. Burun temizliği, tamponların çıkmasının ardından kulak temizleme çöpünü, su ile ıslatarak günde birkaç kez yapılabilir.

Burun estetiği sonrası nasıl uyunur?

Bir burun ameliyatından sonra başınızın yüksek bir uyku pozisyonunda olması önemlidir. Bu nedenle, 2 veya daha fazla yastıkla yatmanız önerilir. Uyuduktan sonra almanız gereken bir diğer önemli yatış pozisyonu sırt üstü yatmaktır.

Burun ucu kalkık ne zaman iner?

Ameliyattan sonra burun deliklerine tampon yerleştirilir ve dolayısıyla ucu kalkık olur. Tamponlar alındıktan sonra bu kalkıklık inecektir. Bunun haricinde doktorunuzdan kalkık bir burun istemediyseniz burnunuzun ucu kalkık olmayacaktır. Tamponlar genellikle 1 hafta sonra alınmaktadır.