Arşiv bölümü teslim aldı ne demek?

İçindekiler:

  1. Arşiv bölümü teslim aldı ne demek?
  2. Ceza dosyası Yargıtaydan ne zaman döner?
  3. Savcılık incelemesi ne kadar sürer?
  4. Yargıtaya giden dosyalar ne zaman sonuçlanır 2020?
  5. Yargıtaydan sonra dosya nereye gider?
  6. Tarafınıza ait Yargıtay dosyası bulunmamaktadır ne demek?
  7. Yargıtaydan sonra nereye itiraz edilir?
  8. Yargıtay da onanan dosya kac gunde gelir?

Arşiv bölümü teslim aldı ne demek?

Arşivde: Dosyanın incelenmek üzere tetkik hâkimine gönderilmeyi beklediği aşamayı göstermektedir.

Ceza dosyası Yargıtaydan ne zaman döner?

Mahkemelerde Ceza dairesinin bir dosyanın incelenme süresi olarak 352 gün olarak bilinmektedir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında bu süre 473 gün olarak ortalama şekilde hesaplanmıştır.

Savcılık incelemesi ne kadar sürer?

Mahkemelerde Ceza Dairesinin bir dosyayı ortalama olarak inceleme süresi genellikle 352 gün olarak bilinmektedir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığında geçen ortalama sürenin ise 473 gün olarak bilinir. Genel olarak Yargıtay'da toplam 825 günlük bir inceleme süresi geçmektedir.

Yargıtaya giden dosyalar ne zaman sonuçlanır 2020?

Yargıtay ceza dairelerinde ortalama görülme süresi 348 gündür. Bu nedenle 2020 yılında temyiz edilen bir ceza davasının ortalama 3 yıllık sürede karara bağlanacağını söyleyebiliriz. Hukuk davaları açısından başsavcılık süreci söz konusu değildir. Yargıtay hukuk dairelerinde ortalama görülme süresi 341 gündür.

Yargıtaydan sonra dosya nereye gider?

Dosya Bölge Adliye Mahkemesine gönderilir. Ancak Bölge Adliye Mahkemesi kurulmadan önce verilmiş bir karar ise ilk derece mahkemesine gönderilir.

Tarafınıza ait Yargıtay dosyası bulunmamaktadır ne demek?

Eğer Yargıtay'a ulaşmış herhangi bir dava dosyanız bulunmuyorsa, sistem tarafından “Tarafınıza ait Yargıtay dosyası bulunmamaktadır.” Şeklinde hata mesajı yayınlanacaktır. Böylece herhangi bir mahkemenizin olmadığını öğrenebilirsiniz. ... Böylece kısa süre içerisinde Yargıtay dosya ve dava durumunuz yayınlanacaktır.

Yargıtaydan sonra nereye itiraz edilir?

Yargıtay'ın onama kararından sonra, yani temyiz isteminin esastan reddine karar verilmesinden sonra olağanüstü bir kanun yolu olan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na itiraz yetkisini kullanması ve kararın düzeltilmesini sağlaması için başvurulabilir.

Yargıtay da onanan dosya kac gunde gelir?

Yargıtaydaki dosyanızı takip etmeniz veya ettirmeniz cezanızın onanması halinde size ne kazandırır? Hakkınızda verilen hapis cezası 3 yılı geçmiyorsa ve cezanız Yargıtay tarafından onanarak kesinleşir ise infaz savcılığınca adresinize 10 gün içerisinde teslim olmanız gerektiğini bildirir bir çağrı kağıdı gönderilir.