Ishakpaşa Sarayı kimin?

İçindekiler:

  1. Ishakpaşa Sarayı kimin?
  2. Ishak Paşa Sarayı Doğubeyazıt arası kaç km?
  3. İshak Paşa hangi padişah döneminde?
  4. Hangi paranın üzerinde ishak paşa sarayı vardır?
  5. Çolak Abdi Paşa kimdir?
  6. Ishak Paşa Sarayı nasıl gidilir?
  7. Ishak Paşa Sarayı kaça kadar açık?

Ishakpaşa Sarayı kimin?

İSHAK PAŞA SARAYI HANGİ PADİŞAH DÖNEMİNDE YAPILDI? Osmanlı Dönemi Lale Devrine ait önemli eserlerden biri olan İshak Paşa Sarayı hakkında pek çok kişi İshak Paşa Sarayı'nı kim yaptı sorusunu sormaktadır. Saray, İshak Paşa ve Çolak Abdi Paşa tarafından Sultan I. Abdülhamid döneminde yaptırılmıştır.

Ishak Paşa Sarayı Doğubeyazıt arası kaç km?

Doğubeyazıt İshakpaşa arası kaç km ? 7 km. 15 dk.

İshak Paşa hangi padişah döneminde?

Saray, İshak Paşa ve Çolak Abdi Paşa tarafından Sultan I. Abdülhamid döneminde yaptırılmıştır.

Hangi paranın üzerinde ishak paşa sarayı vardır?

Merkez Bankası, halen tedavülde olan Yeni Türk Lirası banknotlarda, arka yüzlerinde potre kullanmamıştı. 1 YTL'nin arka yüzünde Atatürk Barajı, 5 YTL'nin arka yüzünde Anıtkabir, 10 YTL'nin arka yüzünde Piri Reis'in Dünya Haritası, 20 YTL'nin arka yüzünde Efes Antik Kenti, 50 YTL'nin arka yüzünde Kapadokya, 100 YTL'nin ...

Çolak Abdi Paşa kimdir?

1634 yılında IV. Murat'ın İran seferinde askeri manada çok yararlılık gösteren ve bir çatışma sırasında da sağ kolunu kaybettiği için "çolak" lakabını alan Abdi Paşa, 1635 yılında ilk kez kurulan Doğubayazıt Sancakbeyliği ile görevlendirilir. Abdi Paşa göreve geldiğinde ilk iş olarak bir kasır inşaatı başlatır.

Ishak Paşa Sarayı nasıl gidilir?

İshak Paşa Sarayı, Ağrı ilinin Doğubayazıt ilçesinde bulunuyor. Dolmuş: Doğubayazıt'a uzaklığı yaklaşık 5 kilometre olan saraya gitmek için ilçeden kalkan dolmuşları tercih edebilirsiniz. Otomobil: Şahsi aracınızla gidecek olursanız Yukarıtavla Köyü/Doğubayazıt/Ağrı adres bilgileriyle navigasyon desteği alabilirsiniz.

Ishak Paşa Sarayı kaça kadar açık?

MÜZEKART YENİ YIL
Ziyaret Saatleri
Yaz Dönemi08:00 - 19:30
Kış Dönemi08:30 - 17:00