Laden gülü ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Laden gülü ne işe yarar?
  2. Laden bitkisi ne için kullanılır?
  3. Laden otu nasıl kullanılır?
  4. Cistus cayi nedir?
  5. Hünnap form çayı ne işe yarar?

Laden gülü ne işe yarar?

Sulu egzama, kaşıntılı, kabarcıklı gibi deri hastalıklarında kullanılır. Pişikleri geçirmek için kullanılır. Özellikle çocuklarda meydana gelen pişiklerde kullanılır. Cinsel uzuvlar, ağız içi, yutak, mide-bağırsak, deri ve tırnak mantarlarını geçirici etkisi vardır.

Laden bitkisi ne için kullanılır?

Öksürüğe ve solunum yolu problemlerine iyi gelir, kramp çözücü ve anti bakteriyel etkileri bulunur. Besin alerjisinin neden olduğu deri iltihaplanlarına karşı faydalıdır. Egzama ve diğer cilt problemlerine de iyi gelir. Aynı zamanda ladin pişikleri geçirmek için kullanılabilir.

Laden otu nasıl kullanılır?

Kullanım Şekli : Bir kahve kaşığı ince kıyılmış Laden otu demliğe konur ve üzerine 300-400 ml sıcak su konularak 5-10 dakika demlenmesi beklenilir. Elde edilen çay demi ile yaraların üzerine kompres yapılır. UYARI : Bitkinin uzun süre içilirse uyutmama etkisi vardır.

Cistus cayi nedir?

Laden olarak bilinen Akdeniz'den Kafkaslara kadar uzanan coğrafyada yetişen pembe çiçekli bir bitkidir. Antioksidan kaynağı olmasının yanında yapılan bilimsel araştırmalarda antiviral etkinlik gösterdiği belirlenmiştir. Cistus Tea nedir? Çoğunluğu laden bitkisinden oluşan içimi rahat ve lezzetli karışık bitki çayıdır.

Hünnap form çayı ne işe yarar?

Form çayı içerdiği antioksidan özelliği ve tok tutması sayesinde zayıflamaya yardımcı olarak kullanılan bir çaydır. Özellikle form çayının ödem atıcı özelliğinden dolayı vücuttaki toksik maddeleri atarak fazla olan su tutulumunu önler ve vücuttaki fazla suyu atar.