Kaale nasıl yazılır TDK?

İçindekiler:

  1. Kaale nasıl yazılır TDK?
  2. Kaile nasıl yazılır?
  3. Kale almamak mı kâle almamak mı?
  4. Galesiz nasıl yazılır?
  5. Boş ver kelimesi nasıl yazılır?
  6. Boş vermişlik nasıl yazılır?
  7. TDK na nasil yazilir?
  8. Boş ver nasil?

Kaale nasıl yazılır TDK?

TDK'ya Göre Kâale Almak Kelimesinin Doğru Yazılışı Nedir? Not: Türkçede ''şapka işareti'' olarak da bilinen düzeltme işareti kaldırılmamıştır. Bu nedenle kâale almak sözcüğündeki ilk a harfinin üstüne şapka işareti konmalıdır.

Kaile nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Kaideye almamak şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Kâle almamak şeklinde olmalıdır.

Kale almamak mı kâle almamak mı?

Bu kelime genellikle Kaideye almamak şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Kâle almamak şeklinde olmalıdır.

Galesiz nasıl yazılır?

Doğru kullanımı Kâle almamak şeklinde olmalıdır.

Boş ver kelimesi nasıl yazılır?

Boş Ver TDK'ya Göre Doğru Yazılışı Birleşik kelimelerin doğru yazılışları TDK sözlüklerinde bulmak mümkündür. Boş ver kelimesi Türk Dil Kurumunda bulunamamıştır. Boş ver kelimesi doğru yazılışı ''boş ver'' şeklinde ayrı olmalıdır.

Boş vermişlik nasıl yazılır?

Boşvermişlik mi?” yoksa “Boş vermişlik mi?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Boş vermişlik şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Boşvermişlik şeklinde olmalıdır.

TDK na nasil yazilir?

“Türk Dil Kurumuna mı?” yoksa “Türk Dil Kurumu'na mı?” Nasıl Yazılır? işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Türk Dil Kurumu'na şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Türk Dil Kurumuna şeklinde olmalıdır.

Boş ver nasil?

Boş ver kelimesinin Türk Dil Kurumu sözlüğünün içerisinde yer alıp almadığı incelenmiştir. Bununla birlikte boş ver kelimesinin doğru yazılışı Türk Dil Kurumu sözlüğünde bulunmamaktadır. Boş ver kelimesinin doğru yazılış şekli ise ayrı şekilde yazılışıdır. Bir başka deyiş ile "boş ver" şeklinde yazılmalıdır.