Paralytic Poliomyelitis nedir?

İçindekiler:

  1. Paralytic Poliomyelitis nedir?
  2. Poliomyelit nereyi tutar?
  3. Polio sekeli tedavisi nasıl yapılır?
  4. Çocuk felç aşısını kim buldu?
  5. Abortif enfeksiyon ne demek?

Paralytic Poliomyelitis nedir?

Genellikle 15 yaşından küçüklerde görülmekle beraber, nadir olarak 15 yaşının üzerindeki bireylerde de görülen, bacaklarda ve daha az kollarda felce neden olan bulaşıcı bir hastalıktır.

Poliomyelit nereyi tutar?

Çocuk felci (Poliomyelit), özellikle omurilikteki kasların kasılmasını başlatan sinir hücrelerine zarar veren bir virüsün (Polio virus) yol açtığı bulaşıcı enfeksiyondur.

Polio sekeli tedavisi nasıl yapılır?

Çocuk felci hastalığının ne yazık ki bilinen bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır. Hastalığa yakalandıktan sonra ortaya çıkan felç semptomlarının geri dönüşü için Fizik tedavi ve Rehabilitasyon çalışmaları ön plana çıkmaktadır. Ancak bazı ortopedik ve rekonstrüktif cerrahi yöntemlerle düzeltmeler yapılabilir.

Çocuk felç aşısını kim buldu?

Hastalığın tarihe karışmasında en büyük adımı ise Jonas Salk atmıştı. Bulduğu aşı ile çocuk felcinin önüne geçilmesini sağlayan Jonas Salk söylediği sözlerle bizlere nasıl örnek olmuştu? Molatik olduğumuz konu Jonas Salk ve çocuk felci aşısı.

Abortif enfeksiyon ne demek?

Enfeksiyon gelişmez (abortif enfeksiyon): Abortif enfeksiyona yol açan viral mutantlar çoğalamaz ve kaybolurlar. 2. Hücre ölümü (litik enfeksiyon): Virüsun replikasyonu hedef hücrenin ölümüne neden olur.