Yatlarda ÖTV var mi?

İçindekiler:

  1. Yatlarda ÖTV var mi?
  2. Pırlanta da ÖTV ne kadar?
  3. Elmas ÖTV'ye tabi midir?
  4. Elektrikli arac vergisi ne kadar?
  5. Mücevherde ÖTV var mı?
  6. Elmas vergisi ne kadar?
  7. Pırlantadan vergi ne zaman kalktı?
  8. Kitap vergisi ne kadar?
  9. Altın vergisi ne kadar?

Yatlarda ÖTV var mi?

Resmi Gazete'de bazı mallarda uygulanacak Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranlarının belirlenmesine ilişkin karar yayımlandı. ... Elmas, pırlanta, yat ve teknede de ÖTV uygulanmıyor.

Pırlanta da ÖTV ne kadar?

43.02 emtia kodlu dabaklanmış veya aprelenmiş kürklerde de ÖTV yüzde 0 olarak belirlendi. Elmas, pırlanta, yat ve teknede de ÖTV uygulanmıyor.

Elmas ÖTV'ye tabi midir?

Değerli taşlardan mamul ziynet eşyaları ise (değerli taş ve inciden mamul saat kayışları hariç) ÖTV'nin konusuna girmediğinden, ziynet eşyalarında ÖTV yönünden bir değişiklik olmayacak. ... Yani elmas yüzük, küpe, kolye ve bilezik ÖTV'ye tabi değilken, inci dizili bir saat kayışı ÖTV'ye tabi olacak!..

Elektrikli arac vergisi ne kadar?

Elektrikli otomobillere uygulanan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranları tarihinden geçerli olmak üzere 3.3 ila 4 kat düzeyinde artırıldı. Yeni zamla birlikte en düşük elektrikli otomobil ÖTV oranı yüzde 7'den yüzde 10'a, en yüksek elektrikli otomobil ÖTV'si de yüzde 15'ten yüzde 60'a çıkarıldı.

Mücevherde ÖTV var mı?

Kuyumcudan alınan mücevherde geçen sene işçilik KDV'ye tabiydi, üretim için alınan elmastan da ÖTV alınıyordu. Bu sene ÖTV kaldırıldı, bunların tümünden birden yüzde 18 KDV alınıyor.

Elmas vergisi ne kadar?

Yeni ÖTV oranları: Birada yüzde 63, elmas, pırlanta, yat ve teknede yüzde 0! Bakanlar Kurulu Özel Tüketim Vergisi'nde yeni düzenleme gerçekleştirdi. Buna göre ÖTV oranları birada yüzde 63, cep telefonunda yüzde 25, güneş kreminde yüzde 20, tıraş köpüğünde yüzde 6,7, elmas, pırlanta, yat, tekne ve kotrada yüzde 0!

Pırlantadan vergi ne zaman kalktı?

Başlangıçta ÖTV oranı tüm mallar için yüzde 6.7 olarak belirlendi. Bu oran 26.5.2005 tarihine kadar uygulandı. Bu tarihten itibaren ÖTV oranı bazı lüks mallarla birlikte kıymetli taşlarda yüzde 20'ye çıkarıldı. Halen de bu oran geçerliğini koruyor.

Kitap vergisi ne kadar?

Kitapçıların tüketiciye sattığı kitap ve süreli yayınlarda ise yüzde 8 KDV uygulaması devam edecek. Yayıncılar Birliği, yayınevlerinin doğrudan tüketiciye yaptığı satışlarda da KDV ödenmeyeceğini duyurdu. Bu durumda tüketici doğrudan yayınevinden kitap alırsa KDV ödemeyecek, kitapçıdan aldığında yüzde 8 KDV ödeyecek.

Altın vergisi ne kadar?

DÖVİZ VE ALTIN ALIMLARINDA NE KADAR VERGİ ALINACAK? Yapılan düzenleme ile işlem tutarı üzerinden %1 olarak belirlendi. Bu kapsamda artık yapılacak bu işlemlerde %1 vergi alınacak. Döviz ve altın alımlarında tarihinden itibaren vergilerin düşürülmesi ile binde 2 üzerinden vergi alınacaktır.