Sosyal Bilimler Lisesi okumak zor mu?

İçindekiler:

  1. Sosyal Bilimler Lisesi okumak zor mu?
  2. Sosyal bilimler Lisesi için kaç puan lazım?
  3. Sosyal Bilimler Lisesinde Almanca var mı?
  4. Sosyal bilimler Lisesi bitince ne olur?
  5. Sosyal bilimler Lisesi hangi diller var?
  6. Sosyal bilimler Lisesinde sözel var mı?

Sosyal Bilimler Lisesi okumak zor mu?

Eğer tarih, coğrafya veya edebiyat gibi alanlar size sıkıcı geliyorsa sosyal bilimler lisesi oldukça zor ve okuması can sıkıcı bir bölümdür. Eğer sözel alanlar dediğimiz dil bilimler ve sosyal bilimlere yatkınsanız lise eğitiminiz oldukça zevkli geçecektir.

Sosyal bilimler Lisesi için kaç puan lazım?

Okuldaki taban puan 401,6602, en düşük yüzdelik dilim 7,57, en yüksek yüzdelik dilim 3,46 olup kontenjan sayısı 136'dır. Aşağıda yer alan Sosyal Bilimler Liseleri Taban Puanları ve Yüzdelik Dilimleri verilmiştir. Tüm veriler MEB tarafından yayımlanmış en güncel puanlardır.

Sosyal Bilimler Lisesinde Almanca var mı?

Okulumuzda üniversite öğreniminden önce Hazırlık Sınıfında İngilizce ve Almancanızı geliştirme imkânı bulacaksınız. Haftada 20 saat İngilizce, 4 saat Almanca dersleri göreceksiniz.

Sosyal bilimler Lisesi bitince ne olur?

Öğrencilerimiz hukuk, siyasal bilgiler, uluslararası ilişkiler, yönetim bilimleri, kamu yönetimi gibi daha birçok alanda yükseköğretimlerini devam ettirebilir ve ülkenin gelecekteki yönetici kadrosu içerisinde pekala yer alabilirler.

Sosyal bilimler Lisesi hangi diller var?

Daha sonra değişik illerde de sosyal bilimler liseleri açılmıştır. Sosyal bilimler lisesinin kuruluş amacı sözel alanlarda başarılı, ´´sosyal zekâsı yüksek´´ öğrencilerin eğitim-öğretim görmesidir. Yanlış bir algıya düşülmemelidir. Okulun ders programı Türkçe / matematik / sosyal ve dil ağırlıklıdır.

Sosyal bilimler Lisesinde sözel var mı?

O yüzden matematikten kaçıyorsanız Sosyal Bilimler Liseleri doğru tercih değildir. Okulumuzda an itibariyle (2018-2019 dahil) her sınıfta yoğun bir şekilde Matematik dersi vardır. Sosyal Bilimler Liselerinde sözel sınıf yoktur.