Gavur pancarının faydaları nelerdir?

İçindekiler:

  1. Gavur pancarının faydaları nelerdir?
  2. Livik nasıl pişirilir?
  3. Tırşik otu nedir?
  4. Gavur otu nerede yetişir?
  5. Tırşik hangi yöreye ait?
  6. Yılan Yastığı bitkisi nerede yetişir?
  7. Yılan dili otu faydaları nedir?

Gavur pancarının faydaları nelerdir?

Gavur Pancarının faydaları Terletici ve balgam söktürücü özelliği bulunmaktadır. Merhemi hazırlanarak dıştan deriye uygulanabilir. Bu krem yaralara ve mantar hastalığına faydalıdır. Dahili olarak bronşit, astım, kronik nezle, bağırsak gazları ve romatizma için kullanılabilir.

Livik nasıl pişirilir?

Soğanları küp küp doğrayın. Tereyağında altın sarısı renk alana kadar kavurun. Salçayı ve niviği ilave edip hafif kavurun. 3 su bardağı su, bulgur, tuz ekleyerek pişmeye bırakın. Nivik (livik), doğada kendiliğinden yetişen şifalı bir ottur.

Tırşik otu nedir?

Tirşik otu farklı yörelerde tırşık, tırşik ya da trişik gibi isimlerle de anılan, yaban pancarı, zehirli pancar, gavur pancarı, yılan yastığı ve yılan pancarı olarak da bilinen bir ot. Şekil itibariyle ıspanak gibi farklı yeşil sebzelere benzetilse de taşıdığı özelliklerle tüm o bitkilerden ayrılıyor.

Gavur otu nerede yetişir?

Gaziantep'in İslahiye ilçesi ve çevresinde yetişen gavur pancarı ve tırşik adıyla da bilinen yabani pancara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Sedef hastalığına da iyi geldiği bilinen pancarı toplamak için bazı vatandaşlar taşların yoğun olduğu kırsal bölgelere gelerek bu pancarı topluyor.

Tırşik hangi yöreye ait?

Tırşik, Akdeniz ikliminin uzandığı alçak ve yüksek yerlerde doğal olarak yetişir. Adana, Kahramanmaraş özellikle de Osmaniye ve Andırın / Kahramanmaraş'ta yapılır. Halk arasında "Andırın Doktoru" olarak da bilinir.

Yılan Yastığı bitkisi nerede yetişir?

Botanik Bilgi : Yılanyastığıgiller familyasından, yaprakları büyük ve koyu kırmızı olan, mide bulandırıcı bir koku salan, büyük yumrulu bir bitkidir. Yetiştirildiği Yerler : İstanbul çevresinde, Ege ve Akdeniz Bölgesinde yetişir. Faydaları : Ateş düşürücü etkisi vardır.

Yılan dili otu faydaları nedir?

Değişik kullanım yöntemlerini değerlendirmek suretiyle daha sağlıklı bir yaşam sürmek için yılan otu düzenli ve dengeli kullanılabilir.
  • Güçlü bir idrar ile kan temizleyici özellik sağlar,
  • Sindirim sistemindeki sinirleri uyarıcı olanak tanır,
  • Tükürük ve mide salgısının artmasını sağlar,
Daha fazla öğe...