Öğretmenler hangi durumlarda ücretsiz izin alabilir?

İçindekiler:

  1. Öğretmenler hangi durumlarda ücretsiz izin alabilir?
  2. Öğretmen mazeret izni hangi durumlarda verilir?
  3. Öğretmen ücretsiz izindeyken sigorta yatar mı?
  4. Ücretsiz izin nasıl alınır?
  5. TSK mazeret izni hangi durumlarda verilir?
  6. Ücretsiz izne Cikarilan sigorta yatar mı?
  7. Ücretsiz izindeyken memurun sigorta yatar mı?

Öğretmenler hangi durumlarda ücretsiz izin alabilir?

Memura, yıllık izinde esas alınan süreler itibarıyla beş hizmet yılını tamamlamış olması ve isteği hâlinde memuriyeti boyunca ve en fazla iki defada kullanılmak üzere, toplam bir yıla kadar ücretsiz izin verilebilir.

Öğretmen mazeret izni hangi durumlarda verilir?

g) Memura, isteği üzerine eşinin, çocuğunun, kendisinin veya eşinin ana, baba veya kardeşinin ölümü halinde ölüm tarihinden itibaren yedi gün izin verilir. ... Zaruret hâlinde öğretmenler hariç olmak üzere, aynı usûlle on gün daha mazeret izni verilebilir.

Öğretmen ücretsiz izindeyken sigorta yatar mı?

657 Sayılı Yasa'nın 108. Maddesi'nde bu husus düzenlenmiş. ... Memurun ücretsiz izinde bulunduğu süre içinde kadrosu ile ilişiği devam ettiğinden 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendine (SSK) göre sigortalı sayılması ve prim ödenmesi söz konusu değildir.

Ücretsiz izin nasıl alınır?

Ücretsiz izin verme hakkı işveren kişilere aittir. İşverenler talep eden personele ücretsiz olarak izin verebilir. İşverenler personele izin verdikten sonra izin türüne göre hareket etmektedirler. Bu izin türü ücretsiz olduğu zaman işveren işçiye maaş ödemez.

TSK mazeret izni hangi durumlarda verilir?

(Ek altıncı fıkra : RG-26/5/1999-23706)(1) (Değişik altıncı fıkra:RG-23/8/2015-29454) Subay ve astsubaylara, bakmakla yükümlü olduğu veya refakat etmediği takdirde hayatı tehlikeye girecek ana, baba, eş ve çocukları ile kardeşlerinden birinin ağır bir kaza geçirmesi veya tedavisi uzun süren önemli bir hastalığa ...

Ücretsiz izne Cikarilan sigorta yatar mı?

Pandemi sebebi ile ücretsiz izin uygulamasında iş sözleşmesinin durumu: İş Kanunu'na eklenen geçici 10. madde uyarınca, pandemi sebebi ile ücretsiz izin uygulamasında da, tıpkı diğer ücretsiz izin uygulamalarında olduğu gibi, iş sözleşmesi askıda olacak, çalışan iş görme edimini yerine getirmeyecek yani çalışmayacak, ...

Ücretsiz izindeyken memurun sigorta yatar mı?

* Ücretsiz izine çıkarılan çalışanın sosyal güvenlik primleri ödenmez.